:

Welke landen hebben B1 rijbewijs?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke landen hebben B1 rijbewijs?
  2. Wat mag ik rijden met rijbewijs D?
  3. Wat mag ik rijden met rijbewijs B1?
  4. Wat kost het halen van een busrijbewijs?
  5. Hoe lang duurt rijbewijs D?
  6. Hoeveel personen mag u maximaal vervoeren met het rijbewijs D1?

Welke landen hebben B1 rijbewijs?

In sommige EU landen is de categorie B1 te halen, bijvoorbeeld in Frankrijk. Het is niet mogelijk om deze categorie in Nederland te behalen en om deze reden wordt de categorie B1 niet gevuld op het Nederlandse rijbewijs. De minimumleeftijd voor de categorie B1 is 16 jaar.

Wat mag ik rijden met rijbewijs D?

Met een Bus rijbewijs D mag u een motorrijtuig besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen (exclusief de bestuurder). Let op! Met een Bus rijbewijs D mag u géén beroepsmatig vervoer verrichten. Daarvoor moet u een Bus rijbewijs D met code 95 halen.

Wat mag ik rijden met rijbewijs B1?

De categorie B1 geldt voor vierwielers die aan de volgende eisen voldoen: Maximaal 400 kg exclusief passagiers en bagage. Bij bestemming goederenvervoer: maximaal 550 kg exclusief accu bij elektrische voertuigen. Netto-maximumvermogen van maximaal 15 kW.

Wat kost het halen van een busrijbewijs?

De kosten (theorie + praktijk en incl. zelfstudiepakket) voor deze unieke en complete 2-daagse opleiding zijn € 2.420,-

Hoe lang duurt rijbewijs D?

Het merendeel van onze cursisten volgt deze spoedopleiding in 3 tot 5 dagen. Een opleiding voor rijbewijs D of D/E kun je ook spreiden over een langere periode.

Hoeveel personen mag u maximaal vervoeren met het rijbewijs D1?

Rijbewijs D1 is een busrijbewijs waarmee u een lichte bus mag besturen. U heeft Rijbewijs D1 nodig voor besturen van motorvoertuigen bestemd voor personenvervoer van meer dan acht personen en tot maximaal zestien zitplaatsen (de bestuurder wordt hierin niet meegerekend).