:

Kan ik een Amerikaans rijbewijs omwisselen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan ik een Amerikaans rijbewijs omwisselen?
  2. Hoe lang mag ik met een buitenlands rijbewijs rijden?
  3. Hoe lang mag een buitenlander in Nederland rijden?
  4. Hoe lang is een rijbewijs geldig in Duitsland?
  5. Kan je Turkse rijbewijs omwisselen?

Kan ik een Amerikaans rijbewijs omwisselen?

Is uw rijbewijs afgegeven buiten EU/EVA? Dan kunt u alleen omwisselen als u in het jaar van afgifte van het rijbewijs minimaal 185 dagen in het land van afgifte heeft gewoond. Het rijbewijs moet geldig zijn.

Hoe lang mag ik met een buitenlands rijbewijs rijden?

Is het rijbewijs afgegeven door een ander land dan een EU- of EER-land of Zwitserland? Dan mag u ermee rijden, als u hier komt voor uw werk of voor vakantie. Gaat u in Nederland wonen, dan mag u nog 185 dagen met het rijbewijs blijven rijden. Daarna heeft u een Nederlands rijbewijs nodig.

Hoe lang mag een buitenlander in Nederland rijden?

Zo moet het gaan om een personenauto, motor of bestelauto (motorrijtuig) dat een buitenlands kenteken heeft en u ter beschikking staat. En mag u de auto niet meer dan 2 weken in Nederland gebruiken.

Hoe lang is een rijbewijs geldig in Duitsland?

De Duitse rijbewijzen (categorie A1, A2, A, B, BE, M, S, L & T) die op dit moment worden afgegeven, hebben een geldigheid van 15 jaar.

Kan je Turkse rijbewijs omwisselen?

Is uw rijbewijs afgegeven in een land binnen de EU, EER of Zwitserland? Dan kunt u uw rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. U hoeft daarvoor niet opnieuw rij-examen te doen. U vindt meer informatie over omwisseling van buitenlandse rijbewijzen op de website van de RDW.