:

Welke leeftijd mag je alleen rijden?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke leeftijd mag je alleen rijden?
  2. Hoe oud mag een lesauto zijn?
  3. Kan je beginnen met rijlessen zonder theorie?
  4. Welke auto als lesauto?
  5. Hoeveel rijlessen zonder theorie examen?

Welke leeftijd mag je alleen rijden?

Op dit moment mag je volgens de wet rijles nemen als je 16,5 jaar oud bent. Op je 17e mag je praktijkexamen doen en na het behalen van je rijbewijs onder begeleiding rijden. Pas vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden.

Hoe oud mag een lesauto zijn?

Hoe oud moet ik zijn voor ik rijles mag nemen en rijexamen mag doen voor mijn autorijbewijs? Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen.

Kan je beginnen met rijlessen zonder theorie?

Je hoeft niet geslaagd te zijn voor het theorie-examen auto om rijlessen in een auto te volgen. Wel moet je voor het theorie-examen zijn geslaagd als je het praktijkexamen of een tussentijdse toets gaat doen.

Welke auto als lesauto?

Populaire lesauto's zijn de Volkswagen Polo, de Volkswagen Golf en de Seat Leon. Leerlingen willen in een auto rijden die niet te groot én niet te klein is. Een nieuwe lesauto bevat moderne 'foefjes' waar leerlingen later mee te maken krijgen, zoals adaptive cruise control en lane assist.

Hoeveel rijlessen zonder theorie examen?

Je kunt het beste met de instructeur van je rijschool overleggen wanneer je rijexamen mag doen. Die weet wanneer je rijvaardig bent en hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt. Hij kan je uitleggen wat je allemaal moet kunnen en kennen om veilig en zelfstandig auto te rijden. Gemiddeld zijn er 43 lessen nodig.