:

Wat mag je met B rijbewijs?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat mag je met B rijbewijs?
  2. Hoeveel cc motor 21 jaar?
  3. Welke scooter mag ik rijden met rijbewijs B?
  4. Hoeveel cc motor 20 jaar?
  5. Wat is categorie AM?
  6. Welk rijbewijs voor motor 125cc?
  7. Kun je met autorijbewijs scooter rijden 2022?
  8. Hoeveel cc motor leeftijd?

Wat mag je met B rijbewijs?

Heeft u rijbewijs B (autorijbewijs)? Dan mag u met een auto: een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen); een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Hoeveel cc motor 21 jaar?

Een zware motor heeft een motorvermogen van 35 kW of meer. U mag rijexamen op een zware motor doen als u 21 bent. U behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. U mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden.

Welke scooter mag ik rijden met rijbewijs B?

Mag ik een scooter rijden met mijn rijbewijs B? Met een rijbewijs B mag je een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snoerfiets of brommobiel rijden. Wanneer je het autorijbewijs B hebt behaald, krijg je automatisch het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) bijgeschreven op je rijbewijs.

Hoeveel cc motor 20 jaar?

Vanaf 20 jaar kan je direct beginnen met het A2-rijbewijs en sla je A1 over. Met het A1-rijbewijs mag je op motoren tot 125cc rijden, met een maximaal vermogen van 11kW en maximaal 0,1kW per kilo. Dit komt er op neer dat je voornamelijk op alle 125cc 4 takt motoren mag rijden en op een aantal afgeknepen 2-takt motoren.

Wat is categorie AM?

Categorie AM is de nieuwe benaming voor categorie A3, en is derhalve vereist voor het besturen van bromfietsen met een maximumsnelheid van meer dan 25 km/u en lichte vierwielers. Bromfietsen met een maximumsnelheid van hoogstens 25 km/u vallen niet onder deze categorie. Hiervoor is geen rijbewijs vereist.

Welk rijbewijs voor motor 125cc?

Sinds 1998 kunt u met een 125 cc motor rijden aan de hand van een rijbewijs B. De enige restricties waren toen dat u minstens twee jaar in het bezit moest zijn van dat rijbewijs B en het vermogen van de 125 cc scooter of motor mocht niet meer bedragen dan 11 kW of 15 pk.

Kun je met autorijbewijs scooter rijden 2022?

Heeft u een geldig autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A, A1 of A2)? Dan hoeft u geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. U krijgt het rijbewijs AM automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs. U hoeft dus ook geen apart bromfietsexamen te doen.

Hoeveel cc motor leeftijd?

De minimum leeftijd hiervoor is 24 jaar. Wil je dus vanaf je 18e motorrijden, dan rijd je eerst op een motor tot 125 cc, vervolgens vanaf je 20e op een motor met maximaal 35 kW en weer twee jaar later op een motor met onbeperkt vermogen. Wil je direct een motor met onbeperkt vermogen, dan moet je wachten tot je 24e.