:

Hoe zet ik traction control uit?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe zet ik traction control uit?
  2. Wat doet een traction control?
  3. Wat is Tractieregeling?
  4. Wat is TCS off?
  5. Wat betekent TC in auto?
  6. Wat betekent A off in auto?
  7. Wat betekenen Autolampjes?
  8. Wat doet wheelie control?

Hoe zet ik traction control uit?

Dit is zeker het geval als je een van de vele verkeersdrempels in Nederland moet “beklimmen”. In dat geval is het beter om het tractie controle systeem uit te zetten. dit doe je door de TRC knop in te drukken. Je ziet op dan de melding “TRC off” op je dashboard verschijnen.

Wat doet een traction control?

Traction control (TRC) De naam zegt het al: traction controle zorgt dat u tractie houdt. Oftewel wanneer uw wielen beginnen te spinnen (bijvoorbeeld door te veel gas geven of gladde ondergrond) zal het motormanagement ingrijpen.

Wat is Tractieregeling?

Tractiecontrole, ook bekend als Tractie Controle Systeem (TCS) of Anti Slip Regeling (ASR) is een veiligheidssysteem toegepast op meerdere types voertuigen, voornamelijk auto's. Het systeem is ontworpen om tractie van aangedreven wielen te verbeteren.

Wat is TCS off?

TCS – Traction Control System TCS is een systeem dat voorkomt dat de aangedreven wielen doorslippen zodat de auto controleerbaar blijft. Het werkt dus eigenlijk precies andersom in vergelijking met ABS (link ABS). ABS voorkomt slippen bij hevig remmen, terwijl TCS voorkomt dat de wielen doorslippen bij accelereren.

Wat betekent TC in auto?

TC staat voor Traction Control, het tractiecontrolesysteem.

Wat betekent A off in auto?

Een stop- startsysteem schakelt de motor van de auto uit als je stil staat. Op dat moment heb je geen aandrijving nodig, dus is het nutteloos dat de motor benzine staat te verbruiken. Als de motor uit gaat verbruikt deze geen druppel brandstof meer, wat gunstig is voor het verbruik en voor het milieu.

Wat betekenen Autolampjes?

Wanneer er een waarschuwingslampje brandt, wil dit niet altijd zeggen dat er iets moet gebeuren. Een groen lampje geeft namelijk aan dat dit systeem naar behoren werkt. Een geel/oranje lampje geeft aan dat u de auto spoedig moet laten nakijken, maar duidt niet op acuut gevaar.

Wat doet wheelie control?

Met de optie wheelie control kun je makkelijker een stukje op je achterwiel rijden. Het systeem is namelijk in staat om te berekenen wanneer een wheelie begint en eindigt. Het systeem zorgt er bovendien voor dat je niet te ver achterover gaat, maar helpt je weer veilig op twee wielen te landen.