:

Wat doet een differentieel auto?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat doet een differentieel auto?
 2. Wat is de functie van het differentieel?
 3. Wat veroorzaakt Verliesstroom?
 4. Waarom springt differentieel af?
 5. Hoe aandrijfas controleren?
 6. Hoe kan je stroomverlies opsporen?

Wat doet een differentieel auto?

Het is een speciaal soort planeetwielmechanisme. Een differentieel wordt onder meer toegepast bij auto's en tractors, waar het tussen de aangedreven wielen zit. Bij het maken van een bocht legt het 'binnenste' wiel een kortere weg af en zal dus minder snel draaien dan het buitenste wiel, maar toch aangedreven worden.

Wat is de functie van het differentieel?

Een differentieel maakt het mogelijk dat wielen op ongelijke snelheid draaien. Bij een differentieel zorgt een stelsel van tandwielen dat de aandrijvende as op verschillende snelheden rotaties kan aftakken. Als een wiel dus geblokkeerd is, kan het andere wiel nog wel aangedreven worden.

Wat veroorzaakt Verliesstroom?

De meest voorkomende oorzaak van lekstroom is een fysiek lek van de fase of de nul naar aarde door vocht of een slechte isolatie, maar kan ook veroorzaakt worden door harmonischen. Met lekstroomtangen van Kyoritsu kunt u door de fase en nul tegelijkertijd te meten of alleen de aarddraad te meten, de lekstroom opsporen.

Waarom springt differentieel af?

"Los daarvan heeft het uitschakelen van een differentieelschakelaar natuurlijk steeds een oorzaak. Deze schakelt alleen uit wanneer er ergens sprake is van een isolatiefout (verliesstroom). Het oplossen van het probleem is dan ook te zoeken in het aanpakken van deze isolatiefout.

Hoe aandrijfas controleren?

Controleer de aandrijfas op perspassing. Controleer of de omgeving van de aandrijfas is verontreinigd door vet. Controleer de aandrijfas op beschadiging en verbogen of ontbrekende onderdelen. Controleer de hoezen en klemmen: gescheurde, verschoven en poreuze hoezen zijn veel voorkomende oorzaken van gebreken.

Hoe kan je stroomverlies opsporen?

Een stroomverlies opsporen? Onze vier tips!
 1. Vind de energieverslinders. Een stroomverlies kan van energieverslindende apparaten komen. ...
 2. Vind de ongemerkte energieverslinders. ...
 3. Houd je teller in de gaten. ...
 4. Gebruik een verbruiksmeter. ...
 5. Gebruik een slim stopcontact.