:

Hoe hard moeten fietsbanden opgepompt worden?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe hard moeten fietsbanden opgepompt worden?
  2. Hoeveel bar in een band?
  3. Kun je een fietsband te hard oppompen?
  4. Hoeveel bar 28 inch fietsband?
  5. Hoeveel lucht moet er in een Thuisbrenger?
  6. Hoe hard band stadsfiets?

Hoe hard moeten fietsbanden opgepompt worden?

Veel mensen realiseren zich niet dat een fietsband behoorlijk hard moet worden opgepompt. Afhankelijk van merk en type band moet er minimaal 3,5 tot 4,5 bar in; dit staat op de zijkant van de band aangegeven. Een harde band heeft een aantal voordelen: de fiets rijdt een stuk lichter.

Hoeveel bar in een band?

Voor de banden van een 'gewone personenauto' is de aanbevolen luchtdruk vaak tussen de 2.0 en 2.5 bar, afhankelijk van de belasting van uw auto. De exacte druk is afhankelijk van het type en model auto.

Kun je een fietsband te hard oppompen?

Als een band te hard is opgepompt, voel je niet alleen alle oneffenheden op de weg maar heb je ook meer kans dat de binnenband het vroeg of laat begeeft onder de spanning. Bij een te zachte band wordt fietsen zwaarder en is de fiets ook minder stabiel. In dat geval zullen de banden sneller slijten.

Hoeveel bar 28 inch fietsband?

BandbreedteLichaamsgewicht
28 mm5.5 bar7.5 bar
32 mm4.5 bar6.5 bar
37 mm4.0 bar6.0 bar
40 mm3.5 bar6.0 bar

Hoeveel lucht moet er in een Thuisbrenger?

De druk wordt op de band aangegeven met KPA en PSI. 1 PSI staat voor 729 bar. Vermenigvuldigd met 60 PSI komt dat neer 4,13 bar dat ook nagenoeg overeenkomt met 420 KPA. Dus 4,2 bar is prima en komt ook wel overeen met de spanning in dergelijke thuiskomertjes.

Hoe hard band stadsfiets?

De maat 37-622 wordt standaard voor stadsfietsen gebruikt. Je kunt je afvragen of de breedte van 37 mm niet te smal is voor de meeste fietsers. Een band van 37 mm moet je namelijk oppompen tot minimaal 3,5 bar.