:

Hoe lang duurt een Tibiaplateaufractuur?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe lang duurt een Tibiaplateaufractuur?
 2. Wat is een tibia fractuur?
 3. Welke meniscus is vaker gescheurd?
 4. Hoe weet ik of mijn scheenbeen gebroken is?
 5. Waar is de tibia?
 6. Kan een gescheurde meniscus terugkomen?
 7. Kun je met een gebroken scheenbeen lopen?
 8. Doet een gebroken scheenbeen pijn?
 9. Wat te doen bij scheenbeen ontsteking?
 10. Hoe lang duurt een Bakerse cyste?
 11. Hoe lang herstel gescheurde meniscus?

Hoe lang duurt een Tibiaplateaufractuur?

Het kan zes tot twaalf weken duren eer de breuk is vastgegroeid. Afhankelijk van het type breuk is meestal een week of zes gips nodig, eventueel aanvullend nog een (scharnier) brace.

Wat is een tibia fractuur?

Een tibia plateau breuk is een breuk van het scheenbeen (tibia) in het gedeelte dat deel uitmaakt van het kniegewricht. Een breuk van het tibiaplateau kan ontstaan door een incident waarbij veel kracht vrij komt wat er voor kan zorgen dat de binnen- en of buitenzijde van het plateau breekt.

Welke meniscus is vaker gescheurd?

De meniscus aan de binnenkant van de knie is minder mobiel/beweeglijk dan de meniscus aan de buitenkant van de knie en geeft minder mee bij bewegingen, hierdoor is deze meniscus kwetsbaarder. Een scheur in de binnenste meniscus komt 4 tot 5 keer vaker voor dan een scheur in de buitenste meniscus.

Hoe weet ik of mijn scheenbeen gebroken is?

De symptomen van een scheenbeenfractuur zijn: pijn, zwelling, vervorming, uitval van functie (je kunt je been niet meer gebruiken) of juist abnormale beweeglijkheid - dit laatste gaat dan vaak samen met pijn.

Waar is de tibia?

Het scheenbeen of tibia is het grootste van de twee botten in het been onder de knie bij mensen en andere gewervelden. Het scheenbeen loopt samen met het kuitbeen van de knie tot de enkel.

Kan een gescheurde meniscus terugkomen?

De meniscusklachten zijn afhankelijk van de grootte en plaats van het letsel. Bij weinig letsel kunnen de klachten na rust overgaan. Ze kunnen echter bij de minste draaiing van de knie weer terugkomen.

Kun je met een gebroken scheenbeen lopen?

De fysiotherapeut helpt u bij het leren lopen met een looprekje, krukken of een rollator. Als u weer gaat lopen, kan het nog enige tijd duren voordat dit ook echt goed gaat. Helemaal normaal en zonder pijn bewegen van uw been kan 3 tot 6 maanden en soms nog langer duren.

Doet een gebroken scheenbeen pijn?

doet je been veel pijn; kan je er nauwelijks of niet meer op steunen.

Wat te doen bij scheenbeen ontsteking?

Wanneer u last heeft van een scheenbeenvliesontsteking, is het belangrijk om veel rust te houden. Zo krijgt het weefsel genoeg tijd om te herstellen. Indien de klachten blijven, kan shockwave therapie helpen bij het behandelen van uw klachten. Deze therapie is redelijk nieuw en blijkt zeer effectief.

Hoe lang duurt een Bakerse cyste?

Door de aandoening die de Bakerse cyste veroorzaakt te behandelen, verdwijnt de Bakerse cyste over het algemeen vanzelf. Wanneer er een operatie nodig is, kan er een revalidatieperiode van rond de zes weken nodig zijn.

Hoe lang herstel gescheurde meniscus?

Klachten van een gescheurde meniscus worden vaak vanzelf minder. Daarom is verder onderzoek in het begin niet nodig. Het kan wel meer dan 3 maanden duren voordat de klachten weg zijn. Zorg dat u blijft oefenen.