:

Wat betekent EPS in de auto?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent EPS in de auto?
  2. Wat betekent ESP op dashboard?
  3. Wat te doen bij EPC storing?
  4. Wat kost een nieuwe stuurbekrachtiging?
  5. Welke lampjes moeten branden op contact auto?

Wat betekent EPS in de auto?

EPS is een Engelse afkorting voor 'Electronic Power Steering'. EPS is een soort van stuurbekrachtiging die door een elektronisch aangestuurde elektromotor wordt gevoed.

Wat betekent ESP op dashboard?

ESP staat voor 'Electronic Stability Program' en het zorgt ervoor dat de auto niet snel gaat glijden op het moment dat je met de auto over wegen rijdt die de auto als problematisch kan ervaren. Als het lampje brandt dan geeft de auto aan dat ESP op dat moment actief is.

Wat te doen bij EPC storing?

Het EPC lampje staat voor Electronic Powertrain Control. Zodra de computer, die de werking van de motor regelt, een storing in de aandrijving (Powertrain) ontdekt, stuurt deze het EPC lampje aan. Gebeurt dit, ga dan zo snel mogelijk met je auto langs de dealer om het een en ander te laten controleren.

Wat kost een nieuwe stuurbekrachtiging?

Afhankelijk van wat er gerepareerd moet worden: een nieuw stuurhuis voor een gemiddelde auto kost zo'n € 750. Met vervanging is de monteur ongeveer twee uur bezig (€ 160). Een stuurbekrachtigingspomp komt op € 200. Die vervangen duurt anderhalf uur (€ 120).

Welke lampjes moeten branden op contact auto?

Een geel/oranje lampje geeft aan dat u de auto spoedig moet laten nakijken, maar duidt niet op acuut gevaar. Een blauw lampje op uw dashboard betekent dat het groot licht van de auto aanstaat. Bij het starten van de auto branden vaak de lampjes ter controle.