:

Hoe krijg ik bladluizen weg?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe krijg ik bladluizen weg?
  2. Hoe vang je een bladluis?
  3. Kunnen planten tegen afwasmiddel?
  4. Is afwasmiddel schadelijk voor planten?
  5. Kunnen luizen tegen azijn?
  6. Is groene zeep goed voor planten?

Hoe krijg ik bladluizen weg?

Een probaat middel is water met wat afwasmiddel erin. Luizen houden niet van water en ook niet van zeep op een plant. Doe het water en het afwasmiddel in een plantenspuit en zet de straal op de bladluizen. Herhaal dit een paar keer over een paar dagen verspreid indien nodig.

Hoe vang je een bladluis?

Sommige mensen zweren bij spiritus, anderen bij lucifers (vanwege de zwavel) of afwasmiddel. Je kunt ook aan de slag met allerlei planten uit de lookfamilie zoals knoflook, ui, bieslook of sjalotten. Die kun je zelf planten bij de plek waar je last hebt van bladluis.

Kunnen planten tegen afwasmiddel?

Afwasmiddel is totaal niet giftig voor de plant noch voor de mens maar wel voor de bladluis. Vul een verstuiver met water en doe er een scheut afwasmiddel bij. Kies daarbij wel voor een natuurlijk afwasmiddel.

Is afwasmiddel schadelijk voor planten?

Afwasmiddel is totaal niet giftig voor de plant noch voor de mens maar wel voor de bladluis. Vul een verstuiver met water en doe er een scheut afwasmiddel bij. Kies daarbij wel voor een natuurlijk afwasmiddel. Goed schudden.

Kunnen luizen tegen azijn?

Witte azijn tegen luizen Azijn heeft een zure pH waardoor het geschikt is om luizen te bestrijden. Meng een hoeveelheid witte azijn met een gelijke hoeveelheid water. Was uw haren en laat 15 tot 30 minuten inwerken. Spoel nadien overvloedig uit.

Is groene zeep goed voor planten?

Een ander belangrijk voordeel van groene zeep: in tegenstelling tot schoonmaakazijn, is groene zeep niet schadelijk voor de bloemen en planten in de tuin. Groene zeep is biologisch afbreekbaar en dus het een heel milieuvriendelijk middel om je terras mee schoon te maken.