:

Kun je vlees wat ontdooit is weer invriezen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kun je vlees wat ontdooit is weer invriezen?
  2. Waarom bederft vlees in de vriezer?
  3. Hoe lang kun je gehakt bewaren na ontdooien?
  4. Kun je vlees voor de tweede keer invriezen?
  5. Waarom mag je ontdooid vlees niet opnieuw invriezen?

Kun je vlees wat ontdooit is weer invriezen?

Vlees opnieuw invriezen en ontdooien kan geen kwaad, mits het op de juiste wijze wordt gedaan en het product goed wordt bereid. Het kan wel zo zijn dat door vochtverlies of kristalvorming de smaak en kwaliteit iets achteruit gaan.

Waarom bederft vlees in de vriezer?

De belangrijkste oorzaak van het bederf ligt in het feit dat er bij het bevriezen scherpe ijskristallen ontstaan. Die kristallen prikken de cellen van vlees en groenten lek, waardoor agressieve enzymen van buitenaf ín de cellen kunnen komen.

Hoe lang kun je gehakt bewaren na ontdooien?

Als het ontdooien in de koelkast plaatsvindt kan het gehakt 1 dag bewaard worden. Als het gehakt buiten de koelkast bijvoorbeeld in de magnetron of in lauw water ontdooit moet het dezelfde dag bereid worden. Als het gehakt in de koelkast ontdooid is, kan het opnieuw ingevroren worden.

Kun je vlees voor de tweede keer invriezen?

Nee, een maaltijdrestje dat je al eerder ingevroren en opgewarmd hebt, kun je beter niet nog een tweede keer invriezen en ontdooien om op te eten. Dan heb je namelijk een grotere kans om ziek te worden door een voedselinfectie.

Waarom mag je ontdooid vlees niet opnieuw invriezen?

Opnieuw invriezen Tijdens het ontdooien verliest het voedsel vocht en is er dus een hoge kans dat er bacteriën ontstaan, zeker als je het op kamertemperatuur laat ontdooien. Als je het vervolgens opnieuw invriest en ontdooit, laat je een reeds aangetast product opnieuw hetzelfde proces doorlopen.