:

Wat eet dennenappels?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat eet dennenappels?
  2. Welke dennen zijn eetbaar?
  3. Welke vogels eten dennenappels?
  4. Welke dieren knagen aan bomen?
  5. Hoe ontstaan dennenappels?

Wat eet dennenappels?

Eekhoorns, muizen en spechten zijn dol op de zaden van naaldbomen. Die zitten verstopt tussen de stevige schubben van dennenappels en sparrenkegels. Eekhoorns en muizen knagen met hun scherpe tandjes de schubben weg zodat ze bij de zaden kunnen. Spechten hebben een andere techniek.

Welke dennen zijn eetbaar?

De naalden en de binnenbast (cambium) zijn eetbaar. De dunne binnenbast is rijk aan vitamine C. De dennenappels kunnen verhit worden om zodoende de zaadjes eruit te laten komen (je kunt ze daarvoor bij het vuur leggen). Deze smaken rauw al goed, maar nog beter als ze worden geroosterd.

Welke vogels eten dennenappels?

Wanneer de dennenappel leeg is, laat de specht die gewoon zitten. Zie je op wandeling zo'n vastgeklemde kegel, dan kan je er zeker van zijn dat je een specht op het spoor bent. Komt de vogel met een nieuwe maaltijd aanvliegen, dan zit hij met een probleem want de smidse is nog niet opgeruimd!

Welke dieren knagen aan bomen?

Vooral door schapen (bomen met gladde schors), geiten en paarden (ergste schade, zelfs in staat om oude fruitbomen zodanig te beschadigen dat ze sterven).

Hoe ontstaan dennenappels?

Een Grove den heeft dus naalden per 2 gegroepeerd. De dennenappel is de vrouwelijke, houtige kegel van een den waar zich de zaadschubben tussen kunnen bevinden. ... Zo wordt de schub tegen de kegel gedrukt en sluit de dennenappel zich. Als de vochtigheid daalt krimpt de buitenkant en gaan de schubben juist open staan.