:

Wat is een TTE onderzoek?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een TTE onderzoek?
  2. Wat kun je zien op een echo van het hart?
  3. Waarom een TEE onderzoek?
  4. Hoe maak je een echo van het hart?
  5. Waarom een hartkatheterisatie?
  6. Hoe lang duurt een echo van je hart?
  7. Kan een maag onderzoek onder narcose?
  8. Hoe lang duurt een hartecho?
  9. Hoe lang duurt een hartkatheterisatie?
  10. Hoe lang duurt herstel na hartkatheterisatie?

Wat is een TTE onderzoek?

Met een TTE verzamelen we uitwendig, via de borstkas (transthoracaal), door middel van geluidsgolven (echografie) informatie over uw hart (cardio-). Onderzocht worden de hartspierfunctie, hartkamers, -boezems en klepfuncties. Het echocontrast zorgt ervoor dat bepaalde structuren van het hart beter zichtbaar zijn.

Wat kun je zien op een echo van het hart?

Met een echo van het hart meet de dokter de dikte van de hartspier op verschillende plaatsen. Verder observeert hij hoe de gespierde wanden samentrekken. In een gezond hart worden de wanden tijdens het samentrekken dikker en bewegen ze naar het midden van het hart.

Waarom een TEE onderzoek?

​Binnenkort ondergaat u een Trans Oesoephagaal Echocardiogram (TEE), kortweg slokdarmecho. Dit is een vervolgonderzoek op het gewone echocardiogram en dient ter aanvulling. Soms geeft het gewone echocardiogram onvoldoende informatie over het hart, omdat de afstand tot het hart vanaf de borstwand te groot is.

Hoe maak je een echo van het hart?

Een echo van het hart kan op twee manieren gemaakt worden: via de buitenkant op de borstkas of via de slokdarm. Via de borstkas is niet pijnlijk en wordt vaak naast het hartfilmpje (ECG) als eerste cardiologisch onderzoek gedaan.

Waarom een hartkatheterisatie?

De meeste mensen krijgen een hartkatheterisatie om de kransslagaders in beeld te brengen. Het onderzoek wordt vaak gedaan met contrastvloeistof. Dit heet een coronaire angiografie (CAG). Een hartkatheterisatie wordt ook wel coronaire angiografie of CAG genoemd.

Hoe lang duurt een echo van je hart?

Het onderzoek duurt ongeveer dertig minuten.

Kan een maag onderzoek onder narcose?

Bij jonge kinderen wordt een gastroscopie meestal niet met een roesje maar onder narcose uitgevoerd. Bij volwassenen gebeurt dit alleen in zeer zeldzame gevallen.

Hoe lang duurt een hartecho?

Hartecho via de slokdarm De arts brengt vervolgens een slangetje via uw keel naar de slokdarm. Dit is niet pijnlijk, maar kan soms wat vervelend voelen. Het maken van de hartecho duurt ongeveer 20 tot 40 minuten. U kunt na het onderzoek weer naar huis.

Hoe lang duurt een hartkatheterisatie?

Een hartkatheterisatie duurt gemiddeld een tot anderhalf uur en wordt meestal uitgevoerd tijdens een dagbehandeling. U hoeft over het algemeen niet te worden opgenomen.

Hoe lang duurt herstel na hartkatheterisatie?

- De eerste 2 dagen mag u niet autorijden of fietsen. - Vermijd de eerste 2 tot 3 dagen ook handen schudden, huishoudelijk werk en steunen op de pols. - Ga de eerste 3 dagen niet in bad. Wel mag u vanaf de dag na uw behandeling weer douchen, maar niet te lang en niet te heet.