:

Wat is goed koi eten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is goed koi eten?
 2. Wat mag een koi karper allemaal eten?
 3. Kan een koi karper bij goudvissen?
 4. Hoe vaak moet je een koi voeren?
 5. Hoe vaak per dag koi voeren?
 6. Hoeveel eten koi per dag?
 7. Wat kan samen met een goudvis?
 8. Hoeveel voer eet een koi per dag?
 9. Hoelang koi voeren?
 10. Waarom eten mijn kois niet?
 11. Hoeveel koi in de vijver?

Wat is goed koi eten?

Koi vinden levend voedsel een lekkernij, zoals garnalen, wormen en kokkels. Deze bevatten veel eiwitten. Ook muggenlarven en kikkervisjes zullen de koi lekker vinden. Geef de koi niet alleen levend voer, maar zo nu en dan als aanvulling.

Wat mag een koi karper allemaal eten?

De koi mag in principe alles eten wat de mens ook eet, gebruik echter altijd een kwalitatief goed zomervoer als basis. Dit kunt U aanvullen met b.v Pasta voeders, kleur versterkende voeders, levend voer, bruinbrood, groente, fruit. Voer de koi echter niet meer dan dat ze in circa 5 minuten opeten.

Kan een koi karper bij goudvissen?

Re: Koi samen met goudvis? Alles kan maar eisen aan een koivijver zijn van een heel andere aard als die aan een goudvisvijver. Houd ook rekening met het feit dat een koi een enorme groeipotentie heeft tov een goudvis. Dus het is erg afhankelijk van de situatie wat mogelijk is en wat af te raden is.

Hoe vaak moet je een koi voeren?

Er zijn een paar stelregels: Bij watertemperaturen tussen de 6 en 10 graden 1 maal per twee dagen met licht verteerbaar voer. Bij watertemperaturen tussen de 10 en 15 graden 1 maal per dag met licht verteerbaar voer. Bij watertemperaturen tussen de 15 en 20 graden meerdere malen per dag.

Hoe vaak per dag koi voeren?

Als richtlijn kunt u er vanuit gaan dat in de zomermaanden (watertemperatuur 20 graden), u per dag 1.5 tot 2% van het lichaamsgewicht van de Koi zou kunnen voeren. Jonge koi kunnen tot wel 5 x zoveel eten!

Hoeveel eten koi per dag?

Maar hoeveel moet u uw koi eigenlijk voeren? En hoe vaak moet u uw koi voeren? Bij een watertemperatuur van boven de 18 graden kunt u uw koi ongeveer 2% van hun lichaamsgewicht aan voer geven. Hierbij is het belangrijk dat u dit niet in één keer geeft, maar dat u kiest voor zo veel mogelijk voedermomenten per dag.

Wat kan samen met een goudvis?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

Hoeveel voer eet een koi per dag?

Maar hoeveel moet u uw koi eigenlijk voeren? En hoe vaak moet u uw koi voeren? Bij een watertemperatuur van boven de 18 graden kunt u uw koi ongeveer 2% van hun lichaamsgewicht aan voer geven. Hierbij is het belangrijk dat u dit niet in één keer geeft, maar dat u kiest voor zo veel mogelijk voedermomenten per dag.

Hoelang koi voeren?

Het kan heel lang! Er zijn er die een voerstop houden van 4 a 5 maanden en stoppen al bij een watertemperatuur van 12 graden.....

Waarom eten mijn kois niet?

Als een koi zich afzondert, niet met de groep mee zwemt en niet eet dan is de kans heel erg groot dat er sprake is van een parasiet, een virus of bacterie. Het is zaak om snel te handelen en de koi in quarantaine te zetten. Met microscopisch onderzoek kan de oorzaak bepaald en behandeld worden.

Hoeveel koi in de vijver?

1 Koi per kuub of 1 Koi per 1000 liter water. Niet meer dan 70 cm lengte aan Koi in de vijver houden. Liever minder Koi dan de maximale limiet voor maximale groei. Waterkwaliteit is de belangrijkste factor.