Kun je kidneybonen uit blik rauw eten?
popularafragor.com
Inhoudsopgave:
- Kun je kidneybonen uit blik rauw eten?
- Hoe eet je zwarte bonen?
- Kan je kidneybonen koud eten?
- Waarom kidneybonen afspoelen?
- Kun je bonen uit blik invriezen?
Kun je kidneybonen uit blik rauw eten?
Kidneybonen uit blik of glas
kun je verwarmen zonder te koken.
Kidneybonen kun je beter niet
rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in
bonen, lectine. Als je de
bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.
Hoe eet je zwarte bonen?
Begin met het wassen van de kleine
zwarte boontjes en laat ze 8 tot 12 uur weken in een bak met ruim water. Kook ze vervolgens zo een 60 tot 90 minuten op een laag vuurtje. Als ze de gewenste gaarheid hebben bereikt kun je ze afgieten en kun je ze zo eten of verwerken in een gerecht zoals chili con carne.
Kan je kidneybonen koud eten?
Kidneybonen danken hun naam aan de vorm (ze zijn niervormig) en hebben een roodbruine kleur.
Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak. Ze zijn zowel
koud als warm te
eten. Je kunt gedroogde
kidneybonen het beste op een koele, droge en donkere plek bewaren.
Waarom kidneybonen afspoelen?
Peulvruchten bevatten dus relatief veel eiwitten. In zo'n pot en blik lekken wat van die eiwitten langzaam in het vocht. Je krijgt dan een soort 'eiwitwater'. Het
afspoelen zorgt ervoor dat het eiwitwater een soort opgeklopt wordt.
Kun je bonen uit blik invriezen?
Ook peulvruchten
uit blik of pot
kun je
invriezen, al bevatten deze vaak meer zout. Daarbij zijn ze, vergeleken met gedroogde
bonen, iets duurder. Spoel
bonen uit blik of pot altijd eerst even af voor je ze gebruikt of invriest, om zo het overtollige zout kwijt te raken.