:

Waarom PreOp?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Waarom PreOp?
 2. Wat eten voor anesthesie?
 3. Wat eten 6 uur voor operatie?
 4. Wat is een pre operatief?
 5. Wat is Nutricia preOp?
 6. Wat is post operatief?
 7. Wat is pre ok?
 8. Wat eten dag voor operatie?

Waarom PreOp?

PreOp is een helder drankje met citroensmaak dat voornamelijk bestaat uit koolhydraten. Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van PreOp voor de operatie een positief effect heeft op het herstel na de operatie. PreOp is verpakt in pakjes en/of flesjes van 200 ml. Gekoeld smaakt PreOp het beste.

Wat eten voor anesthesie?

De gangbare regel is dat u niet meer mag eten vanaf middernacht als uw operatie gepland is voor de volgende ochtend. Drinken van water, koffie en thee zonder melk, niet-koolzuurhoudende vloeistoffen en energiedranken, en ook fruitsap zonder pulp (bijv. appelsap) mag tot 2 uur vóór de start van de anesthesie.

Wat eten 6 uur voor operatie?

Tot 6 uur vóór de opnametijd, mag u alleen een lichte maaltijd eten. U kunt kiezen uit: 2 beschuiten/crackers met jam, zonder boter óf; 1 snee brood met jam, zonder boter.

Wat is een pre operatief?

U heeft in overleg met uw behandelend specialist besloten dat een onderzoek of behandeling moet plaatsvinden. Hiervoor is een vorm van anesthesie (= verdoving) nodig. Voordat u anesthesie krijgt is een preoperatief onderzoek (=onderzoek vóór de operatie) nodig. U bent daarvoor verwezen naar het preoperatief bureau.

Wat is Nutricia preOp?

Nutricia preOp is een drankje dat u onder bepaalde voorwaarden vóór uw operatie mag drinken. Het helpt bij uw herstel na de operatie. U hoeft minder lang in het ziekenhuis te blijven en kunt snel weer naar huis.

Wat is post operatief?

Onder postoperatieve zorg wordt verstaan de zorg voor een patiënt na een operatie, onderzoek of behandeling.

Wat is pre ok?

[medisch] voor de operatie.

Wat eten dag voor operatie?

U kunt dan het beste kiezen voor:
 • broodmaaltijd: wit of bruin brood, beschuit, knäckebröd, alle soorten smeersels, kaas, vleeswaren en zoet beleg.
 • warme maaltijd: gekookte aardappelen, witte rijst, pasta, gekookte groente zoals worteltjes, erwten, sperziebonen, broccoli, mager vlees/vis.
 • alle melkproducten zijn toegestaan.