:

Welke antibiotica voor kip?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke antibiotica voor kip?
 2. Kun je een kip paracetamol geven?
 3. Welke pijnstiller voor kip?
 4. Wat eet een zieke kip?
 5. Hoeveel metacam mag een kip?
 6. Hoe lang werkt doxycycline door?
 7. Welke vitaminen voor kippen?
 8. Hoe kip aansterken?
 9. Hoe vaak mag je Novacam geven?
 10. Hoe lang duurt het voordat Metacam werkt?
 11. Wat als doxycycline niet werkt?

Welke antibiotica voor kip?

Doxycycline is een breedspectrum antibioticum. Het heeft een grote range van activiteit tegen gram positieve en gram negatieve, aerobe en anaerobe pathogenen, vooral tegen Mycoplasma gallisepticum geassocieerd met klinische luchtweginfecties in kippen en kalkoenen.

Kun je een kip paracetamol geven?

Een volwassen kip mag tweemaal daags, 250mg paracetamol per 1L water per dag. Dit mag je maximaal 3 dagen doen. Dit is natuurlijk geen oplossing wanneer er serieuze oorzaken zijn waarom de kip niet goed in orde is.

Welke pijnstiller voor kip?

Carprofen drops is een goede pijnstilling voor kippen. Je kunt dat op internet via verschillende websites bestellen of je kan het bij je dierenarts halen (tip: de 30ml verpakking is in verhouding veel goedkoper dan de 10ml verpakking). Dit middel geef je als de kip duidelijk pijn heeft.

Wat eet een zieke kip?

Ga over op dwangvoeding als dit niet helpt en je kip veel te weinig eet. Geef daarnaast de kip ook 3 x daags (1 ml per kilo gewicht) metocloral drops, dit middel bevordert de maag/darmwerking. Waarschuwing: geef nooit levende meelwormen aan kuikens en zieke kippen. Deze kunnen dan overleven en schade berokkenen.

Hoeveel metacam mag een kip?

Dosering: 3 x daags 1 ml per kilo gewicht van de kip oraal toedienen. Flesje schudden voor gebruik. Is via internet te bestellen (verpakkingen van 30 ml zijn het voordeligst) en bij de dierenarts verkrijgbaar.

Hoe lang werkt doxycycline door?

Doxycycline gebruikt u vaak als een kuur. Een kuur duurt meestal 7 tot 10 dagen. Uw arts bepaalt de duur van de kuur aan de hand van het type infectie. Bij Q-koorts duurt de behandeling meestal langer, ongeveer 2 tot 3 weken.

Welke vitaminen voor kippen?

De belangrijkste vitamines voor kippen zijn: A, B, C, D, E en K. Deze vitamines zijn essentieel voor kippen, daar ze allemaal hun eigen belangrijke werking hebben.

Hoe kip aansterken?

Normaal moet je kippen gewoon kippenvoer geven. Allemaal dat extra's wijkt voor een goede kippenvoeding af. Voer gewoon legkorrel, van Havens is prima, daarnaast een beetje gemengd graan. In Belgie zijn betere graanmengelingen verkrijgbaar; daarom voeren ze dat daar.

Hoe vaak mag je Novacam geven?

De aanvangsbehandeling is een éénmalige dosis van 0,2 mg meloxicam per kg lichaamsgewicht op de eerste dag. De dagelijkse behandeling dient, met een interval van 24 uur, te worden voortgezet met een orale onderhoudsdosis van 0,1 mg meloxicam per kg lichaamsgewicht, éénmaal per dag.

Hoe lang duurt het voordat Metacam werkt?

Een klinisch effect wordt meestal binnen 3-4 dagen waargenomen. De behandeling dient te worden gestaakt wanneer er na uiterlijk 10 dagen geen klinische verbetering optreedt.

Wat als doxycycline niet werkt?

Meestal kiest de arts een ander antibioticum, zoals amoxicilline of doxycycline. Als dit niet werkt of niet gebruikt kan worden, kan de arts levofloxacine voorschrijven. De tabletten beginnen na 1 uur te werken.