:

Kun je goji bessen eten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kun je goji bessen eten?
  2. Hoe gebruik je gedroogde goji bessen?
  3. Wat doe je met Goji bessen?
  4. Waar is de goji bes goed voor?
  5. Welke vitaminen in blauwe bessen?

Kun je goji bessen eten?

De smaak van de bes doet denken aan die van de kers en cranberry en de structuur is als die van de rozijn. De gojibes kun je zo uit het vuistje eten, maar je kunt de bes ook zo gebruiken: Gekookt in water als thee. In een smoothie.

Hoe gebruik je gedroogde goji bessen?

Goji bessen kun je prima eten tijdens het afvallen. De besjes bevatten weinig calorieën terwijl ze ontzettend rijk zijn aan voedingsstoffen. Omdat ze zo klein zijn kun je al deze belangrijke stoffen heel gemakkelijk in één keer binnenkrijgen, terwijl je daar bij andere fruitsoorten veel meer van moet eten [2].

Wat doe je met Goji bessen?

Hoe gebruik je Goji bessen? Je kunt Goji Bessen op dezelfde manier gebruiken als bijvoorbeeld rozijnen. Wij strooien ze vooral over een warm havermoutpapje of een schaal sojayoghurt met fruit. We zien veel foodies die de besjes met hun smoothie meeblenden.

Waar is de goji bes goed voor?

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de gojibes veelzijdig toegepast. De bessen zouden een koortswerend en ontstekingsremmend effect hebben. ook zouden ze mogelijk dementie en diabetes (suikerziekte) voorkomen.

Welke vitaminen in blauwe bessen?

Blauwe bessen (meestal bosbessen, ook braambessen) worden anderzijds wel aanbevolen voor hun hoog gehalte aan antioxidanten, vitamine C, vitamine K en vezels. Bovendien bevatten bessen weinig calorieën: 75 kcal per 100 gram (2).