:

Welke macro's afvallen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke macro's afvallen?
 2. Hoe bereken ik mijn macro's?
 3. Hoe tel je macro's?
 4. Wat is een macro eten?
 5. Wat is een goede verdeling van de macronutriënten in de dagelijkse voeding?
 6. Hoe macros berekenen keto?
 7. Hoeveel macronutriënten per dag?
 8. Wat mag je eten bij Koolhydraatbeperkt?
 9. Hoeveel eiwitten bij keto?

Welke macro's afvallen?

Je calorieën worden verdeeld in een percentage eiwitten, vetten en koolhydraten. Afhankelijk van je doel, geslacht en lichamelijke conditie, verschilt de macro-verdeling per persoon. Een populaire verdeling bij IIFYM is . 40 % eiwit, 40 % koolhydraten en 20 % vetten.

Hoe bereken ik mijn macro's?

Gelukkig reken je dit ook eenvoudig uit. Vermenigvuldig de dagelijkse hoeveelheid calorieën die je verbrandt met het percentage dat je per macro wilt nemen. Die uitkomst deel je door 4 om tot de juiste hoeveelheid eiwitten en koolhydraten te komen. Voor vet deel je dat getal door 9.

Hoe tel je macro's?

Het tellen van macronutriënten (macro's) kan je helpen jouw doelen te bereiken....De meeste mensen doen er verstandig aan om de volgende verhoudingen aan te houden:
 • Koolhydraten: 45-65% van het totaal aantal calorieën.
 • Vetten: 20-35% van de totale calorieën.
 • Eiwitten: 10-35% van de totale calorieën:

Wat is een macro eten?

Macro's (macronutriënten) zijn moleculen in voeding die het lichaam gebruikt om energie voor zichzelf te creëren. Voeding is opgebouwd uit macronutriënten en het totaal van de macro's bepaalt de caloriewaarde, oftewel hoeveel calorieën er in een product zit. Macronutrienten bestaan uit koolhydraten, eiwitten en vetten.

Wat is een goede verdeling van de macronutriënten in de dagelijkse voeding?

Het bepalen van de juiste verdeling van macronutriënten De makkelijkste manier om je te bepalen hoeveel macronutriënt je van elk nodig hebt is het werken met percentages van je totale inname aan calorieën. Bijvoorbeeld je gaat een dieet maken op 2000 calorieën. De verdeling is 35% eiwit, 40% koolhydraten en 25% vet.

Hoe macros berekenen keto?

Tijdens het keto dieet houd je je vaak aan de volgende verdeling van macro's: Vetten: 75% Eiwitten: 20% Koolhydraten: 5%...Elke macro levert een bepaalde hoeveelheid energie per gram:
 1. eiwit: 4 kcal.
 2. koolhydraat: 4 kcal.
 3. vet: 9 kcal.

Hoeveel macronutriënten per dag?

Macronutriënten Ectomorf Afhankelijk van je doelstelling zou ongeveer 40-60% van je dagelijkse calorieën uit koolhydraten moeten komen. Als je meer gericht bent op het opbouwen van spiermassa kun je wat hoger in je koolhydraten gaan zitten.

Wat mag je eten bij Koolhydraatbeperkt?

Deze producten mag je eten bij het koolhydraatarm dieet:
 • Groenten.
 • Eieren.
 • Zuivel.
 • Noten en zaden.
 • Vis / vlees / vleesvervangers.
 • Water, koffie en thee zonder suiker.

Hoeveel eiwitten bij keto?

Eiwitten in keto dieet Het is echter wel belangrijk om voldoende eiwit binnen te krijgen voor het behouden van je spiermassa, botgezondheid etc. Een vuistregel is 1,2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Dit betekent dat iemand die 68 kilo weegt moet richten op een eiwitinname van 81,6 gram per dag.