:

Hoe vaak per week ongezond eten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe vaak per week ongezond eten?
  2. Wat gebeurt er als je elke dag friet eet?
  3. Hoe vaak mag je frietjes eten?
  4. Wat doet patat met je lichaam?
  5. Hoeveel keer per week mag je frieten eten?

Hoe vaak per week ongezond eten?

De vuistregel om het wat concreter te maken is: kies elke dag niet vaker dan 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf en daarnaast hooguit 3 keer per week wat groters. Kijk voor meer info op de website van het Voedingscentrum.

Wat gebeurt er als je elke dag friet eet?

Een nadeel van frituren is de extra calorieën door de olie die wordt opgezogen door de aardappelen. Zo bevat friet twee keer zoveel calorieën als gebakken aardappelen en drie keer zoveel als gekookte aardappelen. Bij patat worden vaak ongezonde toevoegingen zoals sauzen en gefrituurde snacks gegeten.

Hoe vaak mag je frietjes eten?

Van één portie patat per week word je niet dik. Als je gezond en gevarieerd eet, is het geen probleem om af en toe een frietje te eten.

Wat doet patat met je lichaam?

Er zijn verschillende soorten vet waarin je patat kunt bakken: vloeibaar frituurvet, hard frituurvet en olie. In hard frituurvet zit vooral verzadigd vet. Dit vet is verkeerd vet. Krijg je hier veel van binnen met eten en drinken, dan heb je meer kans op hart- en vaatziekten op latere leeftijd.

Hoeveel keer per week mag je frieten eten?

Van één portie patat per week word je niet dik. Als je gezond en gevarieerd eet, is het geen probleem om af en toe een frietje te eten. Het gaat om de juiste balans.