:

Wat gebeurt er als je over de datum chocola eet?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat gebeurt er als je over de datum chocola eet?
  2. Kan chocolade bederven?
  3. Hoelang bewaart chocolade?
  4. Wat is massieve chocolade?
  5. Hoe kan je chocolade het beste bewaren?

Wat gebeurt er als je over de datum chocola eet?

Hoewel je over een wel héél stevige ruggengraat moet beschikken wil je chocolade over de datum laten gaan, is het prima te eten als je toch ver na de houdbaarheidsdatum een reep achterin je kast vindt. Na verloop van tijd komt er wel een wittig 'laagje' op en kan de smaak iets teruglopen, maar ziek word je er niet van.

Kan chocolade bederven?

Pure chocolade is ongeveer 1,5 tot 2 jaar houdbaar. Melk- en witte chocolade 1 tot 1,5 jaar. Je kunt chocolade nadat de houdbaarheidsdatum op de verpakking is verstreken vaak nog prima eten. De chocolade is dan niet bedorven, maar de kwaliteit wordt langzaam minder.

Hoelang bewaart chocolade?

Mits goed opgeslagen is chocolade 1 jaar houdbaar. Dit geldt voor de producten zonder vulling: massieve chocolade, zoals tabletten en holle figuren zoals Paashazen en Paaseieren. Bonbons met pralinévulling zijn 6 maanden houdbaar, mits correct opgeslagen.

Wat is massieve chocolade?

Onder massieve chocolade verstaan we tabletten, chocoladeletters en repen, maar ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren.

Hoe kan je chocolade het beste bewaren?

Chocola bewaar je het beste bij een temperatuur die tussen de 15 en 20 graden ligt. Op kamertemperatuur dus, hoewel het tegenwoordig in de meeste woonkamers aan de warme kant is. Een donkere plek is het beste, want zo is de chocolade het minst onderhevig aan temperatuurschommelingen door bijvoorbeeld zonlicht.