:

Welke opleiding heb je nodig voor Goudsmid?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke opleiding heb je nodig voor Goudsmid?
 2. Welke opleiding heb je nodig om juwelier te worden?
 3. Wat verdient een edelsmid?
 4. Hoeveel verdient Goudsmid?
 5. Wat is het verschil tussen edelsmid en Goudsmid?
 6. Hoe begin je een juwelierszaak?
 7. Hoeveel verdient een juwelenontwerper?
 8. Wat is een edelsmid?
 9. Wat maakt een edelsmid?
 10. Is goudsmid een beschermd beroep?

Welke opleiding heb je nodig voor Goudsmid?

Om edelsmid te worden, moet je een opleiding tot edelsmid volgen op MBO-niveau. Daarnaast bieden veel edelsmiden ook verschillende cursussen aan voor mensen die graag meer over het vak te weten willen komen en misschien zelf ook wel edelsmid willen worden.

Welke opleiding heb je nodig om juwelier te worden?

Om Juwelier te worden, moet je de MBO-opleiding Juwelier doen. Een bekende opleiding is die in Schoonhoven. Hier kun je ervoor kiezen om vier jaar te studeren of een versneld traject van drie jaar te volgen.

Wat verdient een edelsmid?

Het aanvangssalaris van een Juweliers en bewerkers van edele metalen bedraag meestal tussen de € 1.503 en € 2.198 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.766 en € 2.460 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Hoeveel verdient Goudsmid?

Een beginnend Goudmid kan rekenen op een bruto maandsalaris van €1400. Met meer ervaring kan dit oplopen tot €2000. Het salaris van een zelfstandige Goudsmid-ondernemer is afhankelijk van het succes van zijn onderneming. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO Goud en Zilvernijverheid.

Wat is het verschil tussen edelsmid en Goudsmid?

Feitelijk is een edelsmid iemand die met edelmetalen werkt, maar het wordt het meest gebruikt als een andere benaming voor goudsmid, voor iemand die sieraden of kleine objecten maakt dus. Alleen werkt een goudsmid zelden met onedele metalen als messing, koper of alpaca, en een edelsmid doet dat weer wel.

Hoe begin je een juwelierszaak?

Zo start je een juweliersbedrijf in 13 eenvoudige stappen
 • Bouw je juwelier webshop.
 • Verzamel je materialen.
 • Bepaal je bedrijfsmodel.
 • Brainstorm over een bedrijfsnaam voor je sieraden.
 • Los eventuele juridische problemen op.
 • Ken je publiek.
 • Stel je prijzen vast.
 • Bepaal waar je jouw sieraden wilt verkopen.

Hoeveel verdient een juwelenontwerper?

Het loon van een goudsmid: 1.900 euro netto.

Wat is een edelsmid?

Een edelsmid is een metaalbewerker die werkt met edele metalen zoals goud, zilver en platina. Ook palladium, koper en brons worden gebruikt. Je creëert sieraden en maakt gebruiksvoorwerpen. Tevens herstel je sieraden of voorwerpen die uit edele metalen vervaardigd zijn.

Wat maakt een edelsmid?

De edelsmid is een metaalbewerker die is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van sieraden, kunst- en gebruiksvoorwerpen in edele metalen, zoals goud, zilver, platina en (meer recent) palladium en titanium.

Is goudsmid een beschermd beroep?

Hoewel beroepen als goudsmid, edelsmid en juwelier geen beschermde beroepen zijn (en er dus niet altijd 'bescherming' is tegen het voeren van zo'n naam) kun je het verschil tussen een juwelier en goudsmid goed duiden.