:

Wat voor diploma heb je nodig voor accountmanager?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat voor diploma heb je nodig voor accountmanager?
 2. Wat is belangrijk als accountmanager?
 3. Welk niveau voor accountmanager?
 4. Hoe word je accountmanager?
 5. Wat kun je worden met de opleiding junior accountmanager?
 6. Wat is een relatiebeheerder?
 7. Hoe lang duurt de opleiding accountmanager?
 8. Wat kun je worden met junior accountmanager?
 9. Welke vakken junior accountmanager?
 10. Wat zijn relatiebeheer technieken?

Wat voor diploma heb je nodig voor accountmanager?

Een goede voorbereiding op het beroep van accountmanager geven hbo-studies als Commerciële Economie en Marketing Management. Deze opleidingen besteden ruime aandacht aan marketing en klantgericht verkopen (via onder andere praktijkopdrachten).

Wat is belangrijk als accountmanager?

Belangrijke competenties voor een accountmanager Neemt geen genoegen met lage of middelmatige prestaties. Commercieel - kansen binnen de markt op de juiste commerciële waarde inschatten en hierop denken en handelen. Goed in het inventariseren van klantenwensen en het inleven in de klant.

Welk niveau voor accountmanager?

Welk niveau heeft de opleiding Je kunt kiezen uit de mbo opleiding genaamd MBO Junior Accountmanagement, na afronden van de studie kun je dan aan de slag als junior accountmanager of doorleren voor sales- en accountmanager. Dit doorsturen doe je op hbo niveau, namelijk op de opleiding HBO Sales- en Accountmanagement.

Hoe word je accountmanager?

Hoe word je Accountmanager Er is niet een specifieke opleiding tot accountmanager. Je kunt veel verschillende opleidingen op het gebied van marketing, economie, management, bedrijfskunde en communicatie op het Hbo en op de universiteit volgen.

Wat kun je worden met de opleiding junior accountmanager?

Als (junior) accountmanager kan je werken in alle mogelijke sectoren, het midden- en kleinbedrijf, maar ook in het grootbedrijf....Als je klaar bent met deze mbo opleiding, dan kun je bijvoorbeeld gaan werken als:
 • Junior-accountmanager.
 • ► Buitendienst medewerker.
 • ► Commercieel medewerker.
 • ► Assistent relatiebeheerder.

Wat is een relatiebeheerder?

Wat is een Relatiebeheerder? Een Relatiebeheerder onderhoudt contacten met de klanten van het bedrijf waar hij voor werkt. De Relatiebeheerder is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relevante commerciële netwerken. Hij is daarmee het gezicht van de organisatie.

Hoe lang duurt de opleiding accountmanager?

De opleiding duurt 2 of 3 jaar en start in augustus.

Wat kun je worden met junior accountmanager?

Tijdens de opleiding (Junior) accountmanager leer je nadenken over producten en diensten en hoe je deze in de markt kunt zetten. Je leert het verbeteren van je communicatievaardigheden. Je leert hoe je offertes op moet stellen en hoe je contact legt en houdt met je klanten.

Welke vakken junior accountmanager?

De opleiding Junior accountmanager duurt drie jaar. Naast algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap krijg je vakken gericht op je toekomstige beroep zoals communicatie, marketing & sales en account analyses.

Wat zijn relatiebeheer technieken?

Relatiebeheer (ook wel klantbeheer genoemd) is het opbouwen en onderhouden van klantrelaties met als doel deze klanten tevreden te houden, zodat ze later opnieuw een aankoop bij je doen.