:

Heb ik een visum nodig voor Sint Maarten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Heb ik een visum nodig voor Sint Maarten?
 2. Is Sint Maarten gevaarlijk?
 3. Is het leven op Sint Maarten duur?
 4. Kan je naar Bonaire zonder paspoort?
 5. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Sint Maarten?
 6. Waar moet je zitten op Sint Maarten?
 7. Wat is er te doen op St Maarten?
 8. Is Sint Maarten een duur land?
 9. Wat kost eten in Sint Maarten?
 10. Kan ik met een ID kaart naar Bonaire?
 11. Welke nationaliteit heeft een Arubaan?

Heb ik een visum nodig voor Sint Maarten?

Met een geldige verblijfsvergunning voor één van de Franse overzeese gebieden Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Saint-Barthélemy, St. Martin, Mayotte of Reunion, heeft u geen visum nodig.

Is Sint Maarten gevaarlijk?

Sint-Maarten is een veilig eiland, de criminaliteitscijfers zijn over het algemeen goed. Natuurlijk heb je ook hier te maken met kleine criminaliteit, denk hierbij aan zakkenrollerij en diefstal. Laat waardevolle spullen waar mogelijk achter in een kluis bij de accommodatie. Ook komt er drugsgerelateerde misdaad voor.

Is het leven op Sint Maarten duur?

Is Sint Maarten duur of goedkoop? Sint Maarten en de overige eilanden in Caribisch Nederland zijn vrij duur om te verblijven. Op sommige eilanden zijn er alleen dure hotels en eten in restaurantjes is ook vrij prijzig. Je kunt wel tax-free shoppen, waardoor tabak en alcohol goedkoper zijn dan bij ons.

Kan je naar Bonaire zonder paspoort?

Als u naar Bonaire reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Sint Maarten?

Als u naar Sint Maarten reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Waar moet je zitten op Sint Maarten?

De grootste concentratie aan hotels, appartementen en vakantiewoningen is te vinden aan Orient Bay. Deze baai met een lang zandstrand ligt aan de oostelijke kant van Saint-Martin, het Franse deel van het eiland. De accommodaties aan Orient Bay vormen samen met wat restaurants en winkels een compleet vakantiedorp.

Wat is er te doen op St Maarten?

9 x Wat te doen op Sint-Maarten: Van de mooiste stranden tot avontuurlijke activiteiten
 • Maho Beach, Simpson Bay, Mullet Bay en Oriënt Bay. ...
 • Rainforest Adventures. ...
 • Sunset Sail. ...
 • Tour door het Franse deel. ...
 • Loterie Farm. ...
 • Hike naar Point Blanche. ...
 • Philipsburg. ...
 • Restaurants en barbecue shacks.

Is Sint Maarten een duur land?

De prijzen op Sint Maarten liggen een stuk hoger dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld +40%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (8% duurder), levensmiddelen (100% duurder), geïmporteerd bier in horeca (9% goedkoper), sigaretten (70% goedkoper) en openbaar vervoer (70% goedkoper).

Wat kost eten in Sint Maarten?

Prijzen in restaurants in Sint Maarten.
Maaltijd goedkoop Restaurant16 USD (12-20)
Binnenlands bier (0.5 liter diepgang)3.00 USD (2.00-4.00)
Geïmporteerde bier (0,33 liter fles)5.00 USD (5.00-5.00)
Cokes/Pepsi (0.33 liter fles)2.00 USD (1.00-3.00)
Water (0.33 liter fles)3.00 USD

Kan ik met een ID kaart naar Bonaire?

Een geldig paspoort is vereist. Controleer of het document ruim voldoende geldig is, voor het geval dat verblijf langer mocht duren dan gepland. De Nederlandse identiteitskaart voldoet niet als reisdocument voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

Welke nationaliteit heeft een Arubaan?

Uit de Rijkswet op het Nederlanderschap valt af te leiden dat Antillianen en Arubanen Nederlanders zijn. Antillianen en Arubanen uitsluiten van het Nederlanderschap is niet mogelijk, gezien het Nederlanderschap niet behoort aan Nederland maar aan het Koninkrijk en er op die grond dus geen onderscheid mogelijk is.