:

Welke opleiding heb je nodig voor juridisch medewerker?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke opleiding heb je nodig voor juridisch medewerker?
 2. Wat is een juridische opleiding?
 3. Welke vakken heb je nodig voor juridisch medewerker?
 4. Wat houdt de opleiding juridisch medewerker in?
 5. Wat doet een rechtshulpverlener?
 6. Wat kun je met een juridische opleiding?
 7. Welke juridische opleidingen zijn er?
 8. Welke vakken krijg je op mbo juridisch?
 9. Wat verdien je als Juridisch Medewerker?
 10. Wat houdt de opleiding Juridisch Medewerker in?
 11. Kan je jurist worden met MBO?

Welke opleiding heb je nodig voor juridisch medewerker?

Om Juridisch Medewerker te worden moet je de MBO niveau 4 opleiding Juridisch Medewerker in een van de volgende richtingen hebben afgerond: Zakelijke Dienstverlening, Openbaar Bestuur, Arbeidsvoorziening & Personeelswerk en Sociale Zekerheid.

Wat is een juridische opleiding?

Een juridische opleiding mbo past bij jou als je interesse hebt in wetten en regelgeving. Tijdens de opleiding leer je om juridisch administratief werk te verrichten. Je zorgt dat dossiers met juridische vraagstukken op orde zijn, zodat een advocaat zijn of haar werk goed kan doen.

Welke vakken heb je nodig voor juridisch medewerker?

Aan de hand van thema's als Arbeid en Inkomen, Criminaliteit en Veiligheid, en Integrale Schulddienstverlening werk je met wet- en regelgeving. Vakken op het gebied van communicatie en methodiek en maatschappij bereiden je voor op de maatschappelijke kant van het beroep.

Wat houdt de opleiding juridisch medewerker in?

In de opleiding leer je daarom zowel de juridische achtergrond als sociale en communicatie vaardigheden. Een juridisch-administratief medewerker moet stevig in je schoenen staan, betrouwbaar en klantgericht zijn en een dienstverlenende instelling hebben.

Wat doet een rechtshulpverlener?

Eén van de eerste taken van de rechtshulpverlener is het luisteren naar de cliënt, het bepraten van de casus en het uitleggen van zijn of haar rechtspositie. De jurist bestudeert de casus en bekijkt hoe het probleem is op te lossen.

Wat kun je met een juridische opleiding?

Je kunt terechtkomen in typisch juridische functies als advocaat, rechter of officier van justitie. Maar je kunt ook goed slagen in leidinggevende functies of als jurist bij bedrijven, de overheid of non-profit organisaties. Met een rechtenstudie kun je dus veel kanten op.

Welke juridische opleidingen zijn er?

Er zijn diverse juridische richtingen te onderscheiden, zoals privaatrecht, strafrecht, bestuursrecht en belastingrecht. Om een samenleving te laten functioneren is een goed rechtssysteem noodzakelijk. Vanwege het brede karakter van de studie Rechten kiezen veel studenten voor deze studie.

Welke vakken krijg je op mbo juridisch?

Behalve algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap, volg je juridische vakken. Je maakt kennis met het juridisch werkveld. Daarnaast leer je hoe een organisatie in elkaar zit en wat er op verschillende afdelingen gebeurt. In het bijzonder besteden we aandacht aan de afdeling personeelszaken (HRM).

Wat verdien je als Juridisch Medewerker?

Een Juridisch Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 3.030 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.580 (laag) tot € 3.485 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat houdt de opleiding Juridisch Medewerker in?

In de opleiding leer je daarom zowel de juridische achtergrond als sociale en communicatie vaardigheden. Een juridisch-administratief medewerker moet stevig in je schoenen staan, betrouwbaar en klantgericht zijn en een dienstverlenende instelling hebben.

Kan je jurist worden met MBO?

Met een mbo-rechten opleiding kun je nog geen advocaat worden, maar kun je wel als juridisch medewerker aan de slag op een juridische afdeling van een organisatie.