:

Wat voor flitser heb ik nodig?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat voor flitser heb ik nodig?
 2. Hoe werkt een trigger?
 3. Hoe een externe flitser te gebruiken?
 4. Waar moet ik op letten bij het kopen van een flitser?
 5. Welke flitser voor Canon m50?
 6. Wat is een Triggerset?
 7. Hoe stel je een externe flitser in?
 8. Hoe te werken met flitsers?
 9. Kan elke flitser op elke camera?

Wat voor flitser heb ik nodig?

Voor binnenshuis gebruik of het zachtjes inflitsen van een portret, is een reportageflitser met een richtgetal van circa 32 krachtig genoeg. Wil je een reportageflitser meer op buitenlocaties gebruiken dan kun je het beste een flitser met een hoger richtgetal aanschaffen, bv rond de 60.

Hoe werkt een trigger?

Een trigger is een pijnreactie uit je verleden De reden voor jouw gevoeligheden ligt in het verleden. Jouw trigger is ooit ontstaan, omdat er iets gebeurd is en je op dat moment je emoties en gevoelens niet geuit hebt. Als kind maak je pijnlijke en/of gevoelige ervaringen mee.

Hoe een externe flitser te gebruiken?

Je onderwerp wordt door de flitser belicht, terwijl de achtergrond wordt bepaald door het beschikbare omgevingslicht. Als je studiolampen (met meer vermogen) zou hebben, zou je daarmee wel de achtergrond (apart) kunnen uitlichten, maar met een enkele reportageflitser gaat dat uiteraard niet.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een flitser?

De sterkte van het flitslicht wordt gemeten en aangeduid met het richtgetal oftewel 'guide number', bijvoorbeeld 24 of 56. Hoe hoger het richtgetal is, hoe meer licht de flitser produceert en hoe verder het licht komt. Een flitser met een hoger richtgetal, kan je onderwerp vanaf een grotere afstand belichten.

Welke flitser voor Canon m50?

Canon Speedlite 600EX II-RT-flitser
 • Geavanceerde prestaties voor veeleisende situaties.
 • Richtgetal 60 m.
 • Meervoudig flitssysteem voor maximaal 5 groepen flitsers.

Wat is een Triggerset?

Wat is een trigger? Een infrarood, radio of draadloze trigger is een draadloze set, bestaande uit een zender en ontvanger, waarmee de communicatie tussen een flitser en camera tot stand wordt gebracht.

Hoe stel je een externe flitser in?

Zet de camera op 100 ISO en zet de flitser op 2,5 meter van het onderwerp. Stel nu het diafragma in op f16 en de sluitertijd op 1/200 seconde. Het vermogen van de flitser zet je op 1/1 (= vol) vermogen. Maak nu een opname en controleer de belichting op de display van je camera.

Hoe te werken met flitsers?

De gewone flitspaal werkt meestal met het 'dopplereffect', weet Overtreding.be De flitspaal stuurt als geluidsgolven op je auto af en meet hoe lang het duurt voor die teruggekaatst zijn. Aan de hand daarvan berekent de computer hoe snel je rijdt.

Kan elke flitser op elke camera?

Kan ik elke flitser kopen? Een reportageflitser bevestig je op de hotshoe of 'flitsschoen' aansluiting van een camera. Niet elke camera heeft dezelfde hotshoe aansluiting. Een reportageflitser voor Sony is bijvoorbeeld niet te gebruiken op een Canon camera.