:

Waar vliegvissen in België?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waar vliegvissen in België?
  2. Waar kan je vliegvissen?
  3. Waar mag ik vissen in België?
  4. Waar forelvissen in de Ardennen?
  5. Hoe leer je vliegvissen?

Waar vliegvissen in België?

Vissen kan in de Ardennen, en speciaal in de buurt van camping l'Eau Rouge op vele verschillende plekken, van kalme wateren tot snelstromende riviertjes. Daarom is de Ardennen is al jaren dé plek om te vissen (en natuurlijk ook vliegvissen) in België.

Waar kan je vliegvissen?

Vliegvissen wordt vaak geassocieerd met forel en zalm in de beken en rivieren van Schotland, Ierland en Scandinavië. Maar vergeten wordt dat Nederland en België ook geweldige landen voor de vliegvisserij. Eigenlijk kun je in de lage landen geen vis bedenken die niet al aan de vliegenhengel gevangen wordt.

Waar mag ik vissen in België?

Vlaanderen kent tal van interessante hengelwateren. Van elke provincie zijn er hengelkaarten waarop alle belangrijke openbare hengelwateren zijn aangeduid waar je kunt gaan vissen. De hengelkaarten vermelden ook per hengelwater de vissoorten die regelmatig door hengelaars gevangen worden.

Waar forelvissen in de Ardennen?

De Ourthe herbergt diverse wildwatervissen. Het is een paradijs voor ware vissers. Baars, forel en vooral barbeel is massaal te vangen in deze prachtige rivier. Aangezien onze chalets zich op slechts 25m van de Ourthe bevinden is Domein Moulin de Hotton de ideale uitvalsbasis voor fanatieke vissers.

Hoe leer je vliegvissen?

0:012:10Suggested clip · 57 secondsVliegvissen doe je zo - werpen - YouTubeYouTube