:

Waarom licenties?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Waarom licenties?
 2. Wat is het nadeel van een licentie?
 3. Welke soorten licenties kun je onderscheiden?
 4. Wat is een licentie overeenkomst?
 5. Wat houd licentie in?
 6. Wat is Studers?
 7. Wat is een licentie bij een boek?

Waarom licenties?

Waarom werken met licenties? Je krijgt meer omzet, zonder zelf een nieuwe markt te bewerken. Iemand anders is op de nieuwe markt actief, voor eigen rekening en risico. Als eigenaar van de onderliggende techniek verdien jij hier ook aan.

Wat is het nadeel van een licentie?

Nadelen van licenties verlenen Licentienemer en licentiegever kunnen verschillende belangen hebben bij het handhaven van het octrooi. De licentiegever kan te afhankelijk worden van de resultaten van de licentienemers. De houder van een exclusieve licentie kan de uitvinding van de markt houden.

Welke soorten licenties kun je onderscheiden?

Daarom onderscheiden we in elk geval vijf soorten licenties:
 • Standaard licentie. De licentienemer krijgt het recht om een octrooi te gebruiken, de licentiegever kan dit recht ook aan anderen verlenen.
 • Sole license. Alleen de licentiegever en licentienemer mogen het octrooi gebruiken. ...
 • Exclusieve licentie. ...
 • Kruislicentie.

Wat is een licentie overeenkomst?

Een licentieovereenkomst is een overeenkomst tussen partijen, waarbij de ene partij, de licentiegever, aan de andere partij, de licentienemer, een bepaald recht in gebruik c.q. in licentie geeft.

Wat houd licentie in?

Een licentie is een recht dat wordt verleend door de houder van een octrooirecht, een merkenrecht, een modellenrecht, een ander intellectuele eigendomsrecht of een combinatie van dergelijke rechten.

Wat is Studers?

Identiteit Studers STS B.V. is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met als hoofdvestigingsadres: Dieselstr AE Kampen en als nevenvestigingsadres: Nieuw-Amsterdamsestr VA Emmen. STS BV is geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer .

Wat is een licentie bij een boek?

Wat is de online licentie? Aanschaf van de licentie geeft studenten toegang tot de website en het daarop geplaatste online boek. Zo hebben ze alle inhoud tot hun beschikking. Ook als ze een oude druk of een tweedehands boek gebruiken kunnen ze toegang tot de actuele online content kopen.