:

Wie ziet uitslag corona?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wie ziet uitslag corona?
  2. Is testen bij GGD verplicht?
  3. Kan de GGD zien waar ik werk?
  4. Hoe lang duurt testuitslag?
  5. Kan een zelftest vals positief zijn?
  6. Heeft het zin om je te laten testen voor Covid 19 zonder klachten?
  7. Wat moet ik doen om me te laten testen?
  8. Waar valt GGD onder?

Wie ziet uitslag corona?

Dat kan op de volgende manieren:
  • Een arts, de GGD, of een medewerker van het callcenter neemt contact met u op en vertelt de uitslag.
  • U krijgt een e-mail dat uw uitslag klaarstaat in de coronatest website. Is de uitslag positief en heeft u corona? Dan neemt de GGD contact met u op.

Is testen bij GGD verplicht?

Mensen die corona-gerelateerde klachten hebben, kunnen vanaf nu een zelftest doen of naar de GGD. Bij een positieve zelftest is een GGD-test altijd nodig. Met dit advies is de verwachting dat meer mensen zich testen bij klachten.

Kan de GGD zien waar ik werk?

Nee, GGD-medewerkers kunnen alleen bij de gegevens van hun eigen GGD.

Hoe lang duurt testuitslag?

Meestal krijgt u de uitslag binnen 24 tot 48 uur.

Kan een zelftest vals positief zijn?

Een positieve zelftest maakt covid waarschijnlijk, maar er is nog een redelijke kans op een fout-positieve uitslag, dus laat het altijd volgen door een PCR-test bij de GGD. Een negatieve zelftest maakt covid erg onwaarschijnlijk, je hoeft niet ook nog naar de GGD voor een PCR-test.

Heeft het zin om je te laten testen voor Covid 19 zonder klachten?

Over het algemeen geldt dat de uitslag van iedere test betrouwbaarder is op het moment dat je net klachten hebt gekregen. Sinds 1 december 2020 kunnen ook mensen die geen klachten hebben zich tijdens hun quarantaine vanaf dag 5 laten testen.

Wat moet ik doen om me te laten testen?

Telefonisch een testafspraak maken. Bel met voor de coronatest en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Waar valt GGD onder?

GGD GHOR Nederland is de belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. GGD GHOR is de brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD'en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR).