:

Hoe lang duurt beslissing Vlaams Woningfonds?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang duurt beslissing Vlaams Woningfonds?
  2. Wat is een kredietaanbod?
  3. Wat is een overheidswaarborg?
  4. Hoe lang duurt het voor een hypothecaire lening goedgekeurd is?
  5. Hoeveel mag je verdienen voor sociale lening?
  6. Wat is een krediet akte?
  7. Wat is een gewestwaarborg?

Hoe lang duurt beslissing Vlaams Woningfonds?

Afhankelijk van de complexiteit en dringendheid van je kredietaanvraag duurt de procedure normaal tussen zes weken en drie maanden. Is de ligging van de woning die je wenst te kopen van belang? Je kan enkel een krediet bekomen voor een woning of appartement gelegen in het Vlaams Gewest.

Wat is een kredietaanbod?

Als jouw kredietmakelaar alle documenten heeft bezorgd, versturen we een kredietaanbod. Dit is een formeel engagement dat jouw krediet is goedgekeurd. Jouw kredietmakelaar krijgt één exemplaar dat jij moet ondertekenen. Jouw notaris krijgt een kopie.

Wat is een overheidswaarborg?

de overheidswaarborg kan gebruikt worden voor de financiering van bedrijfskapitaal of de herfinanciering van bankschulden op korte termijn; voor de aanvang van de openbare werken mag de kredietnemer geen achterstallen hebben op terugbetalingen van leningen van meer dan 3 maanden.

Hoe lang duurt het voor een hypothecaire lening goedgekeurd is?

Hypotheek afsluiten: hoelang duurt het? Het aanvragen van een hypotheek duurt gemiddeld tussen de 4 en 8 weken. Dit betreft de periode tussen het adviesgesprek met een hypotheekadviseur en het uiteindelijke akkoord van de geldverstrekker.

Hoeveel mag je verdienen voor sociale lening?

De voorwaarde is dat je belastbaar inkomen en de waarde van je woning niet te hoog mogen zijn. Een alleenstaande zonder personen ten laste mag een belastbaar inkomen hebben van 36.980 euro. Bij gezinnen mag dat oplopen tot 55.464 euro plus 3.693 euro per persoon ten laste.

Wat is een krediet akte?

De kredietakte bestaat uit de volgende kosten: de registratierechten, de vergoedingen voor bijlagen, de schrijfkosten, de hypotheekrechten en –kosten, de notariskosten, de administratiekosten. Een brugkrediet, wat is dat?

Wat is een gewestwaarborg?

Een lening met gewestwaarborg is een sociale lening waarbij het gewest aan de kredietinstelling waarborgt dat ze geen verlies zal lijden wanneer een woning wegens achterstallen moet worden verkocht.