:

Hoe brei ik armsgaten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe brei ik armsgaten?
  2. Hoe minderen in breiwerk?
  3. Wat is een teruggaande naald?
  4. Hoeveel steken is 10 cm?
  5. Hoe moet ik een mouw breien?
  6. Wat is een dubbele mindering?
  7. Hoe minderen voor V hals?
  8. Waarom krult breiwerk om?
  9. Wat is een patentsteek?

Hoe brei ik armsgaten?

Steken afkanten doe je altijd aan het begin van een naald. Als er in een breipatroon tóch staat dat je aan weerszijden moet afkanten, bedoelen ze dat je in de heengaande naald de steken aan de rechterkant moet afkanten en in de teruggaande naald de steken aan de linkerkant.

Hoe minderen in breiwerk?

0:031:12Suggested clip · 48 seconds12. Minderen breien - Online breicursus van Wolplein.nl - YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Wat is een teruggaande naald?

Heengaande naald is rechts en teruggaande naald is links. Daar waar de zwarte puntjes staan maak je een lus. De eerste 2 naalden zijn lussen op een bruine achtergrond nadien brei je alleen in natuurkleur. De grootte van de lussen is verschillend, naargelang je in een heen- of teruggaande naald zit.

Hoeveel steken is 10 cm?

Aan de hand van jouw proeflapje weet je hoeveel steken en toeren je nodig hebt voor 10 cm. Een voorbeeld: 16 steken en 24 toeren is 10x10 cm. Een snelle som leert je dat je dus 1,6 steken nodig hebt voor 1 cm en het zestigvoudige hiervan voor 60 cm, dus 96 steken.

Hoe moet ik een mouw breien?

Mouw: Zet 38-40-42-44 st. op en brei zoals de rug. Brei boordsteek 1/1 en brei verder in tricotsteek. Meerder aan beide kanten elke 6de en 8ste nld.

Wat is een dubbele mindering?

Aan het begin van de naald, brei 1 steek, haal 1 steek af en haal de afgehaalde steek over de gebreide. Aan het eind van de naald, als je nog 3 steken te gaan hebt: brei 2 steken samen en brei de laatste steek. Op de averechte kant: Aan het begin van de naald, brei 1 steek averecht, brei 2 steken averecht samen.

Hoe minderen voor V hals?

Brei eerst het rechterdeel (link in het dragen). Minder daarbij op de goede kant aan de linkerkant voor de v-hals: 20 (20-19) keer elke 4e nld en 4 (4-6) keer elke 2e nld 1 st, door aan het eind van de nld voor de laatste st, 2 st samen te breien.

Waarom krult breiwerk om?

De reden dat tricotsteek krult aan de randen, heeft te maken met de structuur van de steken. Tricotsteek brei je door de naalden aan de goede kant recht te breien en de naalden aan de verkeerde kant averecht. Bij tricotsteek bestaat de voorkant van het breiwerk dus alleen maar uit rechte steken.

Wat is een patentsteek?

De patentsteek, ook wel buissteek genoemd, is een variatie op het boordpatroon. Het is een breisteek waarmee je een mooi dik en elastisch breiwerk krijgt die er aan de voor- en de achterkant hetzelfde uitziet. De patentsteek wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor sjaals en mutsen.