:

Wat doet een relais 12v?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat doet een relais 12v?
  2. Wat doet een start relais?
  3. Wat doet een relais motor?
  4. Welk relais voor verstralers?
  5. Hoe snel schakelt een relais?

Wat doet een relais 12v?

Het belangrijkste deel van een relais is de spoel, deze maakt een elektromagnetisch veld wanneer hier spanning op wordt gezet. Hierdoor wordt het relais een schakelaar. Het elektromagnetische veld maakt de ijzeren kern in de spoel magnetisch, welke de metalen schakelaar naar zich toe trekt.

Wat doet een start relais?

Een startrelais, ook wel solenoïde genoemd, is een onderdeel van een automotor dat een functie heeft bij het starten van de motor. Dit relais, bestaande uit elektromagnetische spoelen die solenoïdes worden genoemd, ontvangt stroom van de accu van de auto die het omzet in een grote hoofdstroom.

Wat doet een relais motor?

De relais zorgt ervoor dat de motor van stroom wordt voorzien uit de accu op het moment dat je het contact omdraait. Als de relais stuk is dan zal de auto dus niet starten.

Welk relais voor verstralers?

Zoek een massapunt dicht bij de mistlampen. Rode dikke draad van relais pen 30 naar + accu via zwevende zekering 15amp of naar zekering 21 (beter).

Hoe snel schakelt een relais?

De 12v word alleen gebruikt om het relais wat nu tussen accu en motorcontroller zit te schakelen. Zodra de atx voeding uitgeschakeld word reageert de 5v sneller dan het 12v relais waardoor de motoren even gaan spinnen totdat het relais uitschakelt. En dan duurt zeker 1 tot 1,5 seconden.