:

Wat kun je met een wetsteen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat kun je met een wetsteen?
  2. Wat is de hoek van een Steekbeitel?
  3. Hoe slijp ik mijn noren?
  4. Hoe moet je boren slijpen?
  5. Welke hoek beitel slijpen?

Wat kun je met een wetsteen?

Met wetstenen kan je heel veel verschillende vaardigheden ontwikkelen; van het creëren van een ruwe snede aan een plaatje staal, wat we dan vele bewerkingen later een mes gaan noemen, tot het geven van de ultieme superscherpte aan een al zeer scherp mes.

Wat is de hoek van een Steekbeitel?

Je beitel wil je daarom zo scherp mogelijk hebben, zodat het materiaal kan bewerken met mooie resultaten. De rand van een beitel wordt vaak in de fabriek geslepen tot een hoek van 25 ° tot 35 °, met een simpel afgeschuind randje. Er zijn vaak duidelijk slijpsporen op het hoofdgedeelte van de beitel aanwezig.

Hoe slijp ik mijn noren?

Gebruik slijpstenen die goed schoon zijn. Tijdens het slijpen dient daarom het slijpsel regelmatig van de slijpsteen te worden weggespoeld. Bij het slijpen begint u met de grove (donkere) kant van de slijpsteen. Beweeg de steen kruislings over de lengte van de messen met korte diagonale streken.

Hoe moet je boren slijpen?

1:133:17Suggested clip · 56 secondsBoor Slijpen (snelle methode) Deel 1 - YouTubeYouTube

Welke hoek beitel slijpen?

Kies voor het slijpen van je beitel een hoek van 25 graden en stel deze in op de machine. Nu de beitel geslepen is is het zaak om er een vouw aan te wetten. Bij het wetten van een beitel is het belangrijk om de goede wethoek aan te houden. De standaard wethoek is 30 graden.