:

Hoe eindig je een notitie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe eindig je een notitie?
 2. Hoe bouw je een memo op?
 3. Wat is het verschil tussen een nota en een memo?
 4. Hoelang moet een memo zijn?
 5. Wat staat er in een notitie?
 6. Is het het of de memo?
 7. Wat is een memo voorbeeld?
 8. Wat is een korte memo?
 9. Wat is het doel van een beleidsnotitie?
 10. Waar is een memo voor bedoeld?
 11. Wat betekent ergens achter staan?
 12. Wat betekent kennis nemen van?

Hoe eindig je een notitie?

Conclusie: vat kort en bondig samen wat u gezegd hebt. Sluit altijd af met een oproep tot actie.

Hoe bouw je een memo op?

Tips voor het schrijven van een memo Schrijf kort en bondig, niet meer informatie dus dan nodig is. Bied ruimte voor actie of roep op tot actie. Belicht geen achtergronden. Een memo is niet bedoeld als beleidsstuk.

Wat is het verschil tussen een nota en een memo?

Ook van Dale geeft niet echt een significant verschil; 'korte nota of mededeling' voor memo en 'iets dat in het kort is opgesteld' voor notitie. We gebruiken nog steeds de papieren notitieblokken.

Hoelang moet een memo zijn?

Het kenmerk van een memo is dat hij kort is. Daarom is het des te belangrijker dat je duidelijk aangeeft waar het om gaat. Je kunt een simpele maar effectieve structuur aanhouden zodat je snel een heldere tekst hebt.

Wat staat er in een notitie?

De structuur van uw notitie is de leidraad van de lezer. Als u een logische structuur kiest dan helpt u de lezer. De meest eenvoudige structuur is: inleiding, kern en de conclusies. Als u in uw notitie cijfermatige voorbeelden geeft dan valt dat op.

Is het het of de memo?

Memo kan in het Nederlands zowel een mannelijk de-woord als een het-woord zijn. U kunt uw taalgevoel volgen, maar pas uw keuze wel consequent toe. Als u de memo zegt, zegt u ook die/deze memo, elke memo, onze memo en krijgt een bijvoeglijk naamwoord altijd een buigings-e: de korte memo, een korte memo, korte memo.

Wat is een memo voorbeeld?

Memo's worden vooral gebruikt in een zakelijke omgeving. In de memo wordt dan bijvoorbeeld informatie gegeven over interne zaken zoals beleidswijzigingen, nieuw personeel, vertrekkend personeel of veranderingen binnen de organisatie (bijvoorbeeld een promotie van een medewerker).

Wat is een korte memo?

Informeel taalgebruik; een memo is een korte, bondige tekst en hoeft daarom niet aan allerlei stijlvormen te voldoen zoals een zakelijke brief dat wel moet doen.

Wat is het doel van een beleidsnotitie?

Een beleidsnota is niets anders dan een advies om een bepaald probleem op een bepaalde manier aan te pakken. Soms eenvoudige problemen, soms complexe. Het doel van een nota-schrijver is: beslissers een snelle manier voor besluitvorming geven. En dat is dus wat anders dan al je kennis te etaleren.

Waar is een memo voor bedoeld?

Een memo is een klein briefje waar informatie opstaat waar men zich aan moet herinneren. Het woord 'memo' komt uit het Engels, en stamt af van 'memorandum' wat vrij vertaalt 'iets wat herinnerd moet worden' betekent.

Wat betekent ergens achter staan?

achterstaan - ach'terstaan (stond achter, heeft achtergestaan), achterstaan bij, (fig.) voor iemand of iets onderdoen; achterliggen, achtergesteld worden.

Wat betekent kennis nemen van?

als synoniem van een ander trefwoord: begrijpen (ww) : aan de weet komen, horen, kennis nemen van, ter ore komen, te weten komen, vernemen.