:

Welke baksteen voor buitenmuur?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke baksteen voor buitenmuur?
 2. Welke scheuren in buitenmuren zijn gevaarlijk?
 3. Welk type baksteen heb ik?
 4. Welke baksteen heb ik?
 5. Welke metselstenen zijn er?
 6. Hoe vind ik mijn gevelsteen?
 7. Welke kleur baksteen heb ik?

Welke baksteen voor buitenmuur?

De meest voorkomende gevelbekleding is de traditionele baksteen, maar ook pleister scoort goed. Andere alternatieven zijn leien, gevelplaten, steenstrips, houten gevelbekleding of zelfs bekleding uit natuursteen, glas en betonglas. Kies je voor bakstenen, dan heb je de keuze deze te verlijmen of te (dun)metselen.

Welke scheuren in buitenmuren zijn gevaarlijk?

Horizontale scheuren ontstaan omdat de muur niet flexibel genoeg is om met de ondergrond mee te buigen. Horizontale scheuren zijn over het algemeen gevaarlijker, omdat ze niet gemakkelijk ontstaan. Ze zijn ook wat minder voorspelbaar. Bovendien zijn hun oorzaken moeilijker te achterhalen.

Welk type baksteen heb ik?

De verschillende formaten bakstenen Dikformaat baksteen – 2 x 65 mm. Rijnformaat baksteen – 180 x 87 x 41 mm. Vechtformaat baksteen – 2 x 40 mm. Ysselformaat baksteen – 160 x 78 x 41 mm.

Welke baksteen heb ik?

Deze informatie vindt u onder de knop 'info' op www.onlinebakstenenkopen.nl. Door de foto's in de webshop proberen wij u een goed beeld te geven de bakstenen. Een foto kan door bijvoorbeeld een bepaalde lichtinval altijd afwijken van het echte product.

Welke metselstenen zijn er?

Verschillende soorten metselstenen
 • Handvorm steen. De handvormtechniek is de oudste methode voor het vormen van metselstenen. ...
 • Vormbak steen. De vormbak steen heeft altijd vijf kanten met zand en één afgesneden kant. ...
 • Strengpers steen. ...
 • Retro steen. ...
 • Wasserstrich steen. ...
 • Handstrich steen.

Hoe vind ik mijn gevelsteen?

Minstens even belangrijk als textuur en vorm, is de kleur. Gevelstenen vind je in tientallen, zo niet honderden kleuren en kleurschakeringen. Een gouden tip: baseer je keuze nooit op het zicht van één gevelsteen, hoe mooi die er ook uitziet in de toonzaal van de baksteenfabrikant.

Welke kleur baksteen heb ik?

De kleur van een baksteen wordt bepaald door de kleisoort. Omdat het gaat om een natuurproduct zijn verschillende partijen bakstenen en zelfs bakstenen uit dezelfde partij nooit 100% gelijk aan elkaar. Ook de afstooktemperatuur is van invloed op de uiteindelijke kleur.