:

Wat is een hoog Risicocontact?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een hoog Risicocontact?
  2. Waar gratis PCR test?
  3. Hoeveel dagen quarantaine?
  4. Wat is de besmettelijke periode corona?
  5. Hoe gratis PCR test aanvragen voor vakantie?

Wat is een hoog Risicocontact?

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen personen die een nauw contact hebben gehad (hoog-risicocontact) en personen die een oppervlakkig contact hadden (laag-risicocontact). Er gelden specifieke criteria voor zorgverleners, kinderen en volledig gevaccineerde personen (hier).

Waar gratis PCR test?

Hiermee kan je een afspraak maken bij een testcentrum of -labo, of bij een apotheker. Via deze lijst vind je de apothekers bij wie je een tekst kan laten afnemen. Die test wordt de dag zelf nog opgestuurd naar het labo dat jouw test zal analyseren.

Hoeveel dagen quarantaine?

Nadat je hebt gehoord dat jouw huisgenoot of een nauw contact corona heeft, ga je meteen thuis in quarantaine. En je doet een zelftest of een test bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst. In principe duurt de quarantaine 10 dagen en is het mogelijk eerder uit quarantaine te gaan na een negatieve test bij de GGD.

Wat is de besmettelijke periode corona?

Als uitgangspunt voor bron- en contactonderzoek houden we de volgende besmettelijke periode aan: Bij symptomatische infecties begint de besmettelijke periode 2 dagen voor de start van de klachten, en eindigt als de persoon 24 uur klachtenvrij is en minimaal 5 dagen na start van de symptomen.

Hoe gratis PCR test aanvragen voor vakantie?

Hoe kan je je gratis PCR-tests aanvragen?
  1. Vraag je gratis testcode aan via je persoonlijk dossier op www.mijngezondheid.belgie.be. ...
  2. Ga naar brussels.testcovid.be om je testafspraak te boeken. ...
  3. Ga op het gekozen tijdstip naar het gekozen testcentrum voor je gratis PCR-test.