:

Wat betekent apostrof S?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent apostrof S?
  2. Hoe schrijf je apostrof S?
  3. Hoe schrijf ik s?
  4. Hoe maak je een komma s?
  5. Hoe schrijf je s middags?

Wat betekent apostrof S?

Apostrof en s De apostrof wordt gebruikt voor de bezits-s van woorden die eindigen op a, e, i, o, u of y, voorafgegaan door een medeklinkerletter of op de grens van een nieuwe lettergreep.

Hoe schrijf je apostrof S?

Apostrof + s De apostrof is verplicht als de naam eindigt op: een lange klank die met één enkele a, i, o, u of y wordt geschreven: Anna's jas, Evi's moeder, Otto's jas, Adu's tas, Randy's moeder; op een enkele e die als 'ee' klinkt: Zoë's baan.

Hoe schrijf ik s?

'S wordt gebruikt als de laatste lettergreep op een enkele, heldere a, i, o, u of y eindigt, of op een enkele e die als [ee] klinkt. Op deze manier wordt de klank van deze laatste lettergreep niet veranderd. Voorbeelden: Luca's ogen zijn blauw.

Hoe maak je een komma s?

Die komma intikken is sowieso al ingewikkeld: je moet eerst de apostrof-toets indrukken en dan de spatiebalk, om te voorkomen dat het tekentje als accent op een letter terecht komt. Toetsenborden gekoppeld aan Windows maken er dan ook nog het 'aanhalingstekens openen'-teken van.

Hoe schrijf je s middags?

's middags 's spreek je uit als: komma es. Vroeger zeiden de mensen: "Des middags ga ik eten." Het zijn eigenlijk twee woorden, dus de s schrijf je los van middags.