:

Waar kan ik tretinoïne creme kopen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waar kan ik tretinoïne creme kopen?
  2. Hoe gebruik je tretinoïne creme?
  3. Is retinol hetzelfde als tretinoïne?
  4. Hoe krijg ik tretinoïne?
  5. Hoeveel kost tretinoïne creme?
  6. Kun je tretinoïne?
  7. Hoe kom ik aan vitamine A zuur?

Waar kan ik tretinoïne creme kopen?

Tretinoine creme kan je niet kopen bij een apotheek of drogist. Hiervoor heeft u een doktersrecept nodig. Indien u in onze kliniek behandeld wordt, kunnen wij de tretinoine creme voor u voorschrijven. U kunt langskomen in onze kliniek voor een consult (op afspraak).

Hoe gebruik je tretinoïne creme?

Retin-A brengt u 's avonds aan op een schoon en droog gezicht. Reinig uw huid vooraf grondig, voor het beste resultaat. Gebruik geen hydraterende lotions, want dat verzwakt het effect van Retin-A. Wacht na het reinigen van uw huid 15 tot 30 minuten voordat u de crème of gel aanbrengt.

Is retinol hetzelfde als tretinoïne?

Retinol, ook bekend als vitamine A, is de minder krachtige variant van tretinoïne. Ook dit stofje verbetert de huidstructuur waardoor de huid strak, elastisch en jong blijft. De reden dat retinol minder krachtig werkt dan tretinoïne, komt doordat retinol moet worden omgezet tot retinoïnezuur.

Hoe krijg ik tretinoïne?

Het nadeel van tretinoïne is dat het een receptplichtig medicijn is: het is alleen verkrijgbaar met toestemming van de huisarts. Het kan namelijk echt de huidstructuur veranderen en iets dat zo diep in de huid kan komen wordt gezien als medicijn. Huisartsen schrijven tretinoïne niet 'zomaar' voor.

Hoeveel kost tretinoïne creme?

€ 0,38 exclusief afleverkosten. Afleverkosten zijn de kosten die uw apotheker hanteert voor het leveren van het geneesmiddel.

Kun je tretinoïne?

Tretinoïne is alleen verkrijgbaar wanneer het wordt voorgeschreven door jouw huisarts en/of dermatoloog. Het kan geschikt zijn in de strijd tegen acne en bij hardnekkige rimpels. Al kun je hiervoor ook beginnen bij retinol. Retinol komt dus uit dezelfde familie als tretinoïne, maar het is iets minder sterk.

Hoe kom ik aan vitamine A zuur?

Wat is vitamine A zuur (Tretinoïne) Tretinoïne is een vitamine A geneesmiddel dat alleen op recept van een arts verkrijgbaar is.