:

Wat valt onder hoofdtekst?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat valt onder hoofdtekst?
  2. Waar staat de onderzoeksvraag in een wetenschappelijk artikel?
  3. Wat is de hoofdtekst van een verslag?
  4. Wat is hoofdtekst in scriptie?
  5. Wat staat er op het titelblad?

Wat valt onder hoofdtekst?

(in een toneeltekst) de tekst die door de spelers moet worden uitgesproken. De rest van de tekst (de regieaanwijzingen) heet neventekst.

Waar staat de onderzoeksvraag in een wetenschappelijk artikel?

In het artikel van het voorbeeld zijn geen duidelijke onderzoeksvragen of hypothesen te vinden. Deze zal je dus zelf moeten opmaken uit de tekst. Er worden twee experimenten gedaan in het onderzoek, waarbij gekeken wordt of een bepaalde verwachting die de auteurs hebben klopt.

Wat is de hoofdtekst van een verslag?

De hoofdtekst van het verslag dient om de conclusies en adviezen te 'bewijzen'. Je brengt bij de conclusie dus geen nieuwe informatie in; wel mag je hier nieuwe verbanden leggen. Denk goed om een duidelijke scheiding tussen feiten en meningen; ook tussen jouw mening en die van anderen.

Wat is hoofdtekst in scriptie?

In de hoofdtekst van je scriptie geef je overzichtelijk en beknopt de belangrijkste informatie weer over je onderzoek. Zo maak je zo goed mogelijk je punt en wordt de tekst niet te lang. Alle andere, secundaire informatie kun je in een bijlage plaatsen.

Wat staat er op het titelblad?

De titelpagina is het voorblad van je scriptie en je vermeldt hierop de titel, je naam en de namen van je begeleiders. Voor het titelblad kun je een illustratie gebruiken, want het oog wil natuurlijk ook wat.