:

Hoe backslash gebruiken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe backslash gebruiken?
  2. Wat betekent slash in wiskunde?
  3. Waar staat een schuine streep voor?
  4. Wat betekent een backslash?
  5. Hoe heet een rechtopstaand streepje?

Hoe backslash gebruiken?

in breuken, bijvoorbeeld: 4/9. in de betekenis 'per', zoals in km/h ('kilometer per uur') en 24/7 ('24 uur per etmaal, 7 dagen in de week') in enkele ingeburgerde afkortingen, zoals p/a en t/m. in internetadressen, bijvoorbeeld: http://www.onzetaal.nl/taaladvies.

Wat betekent slash in wiskunde?

Delen en breuken Er zijn verschillende tekens voor delen: Een dubbele punt. Een schuine streep (slash) Een deelteken dat bestaat uit een kort liggend streepje met een punt erboven en een punt eronder.

Waar staat een schuine streep voor?

De schuine streep wordt meestal gebruikt om een keuzemogelijkheid aan te geven. Daarnaast komt de schuine streep voor in breuken en in sommige afkortingen. Ook heeft het teken enkele specifieke toepassingen, zoals het gebruik in internetadressen.

Wat betekent een backslash?

De backslash ("\") is een typografisch teken dat vooral bij computers gebruikt wordt. Deze tegenhanger van de 'slash' (/, schuine streep) wordt ook wel terugschrap, schrap terug, omgekeerde schuine streep, schuine streep naar links of achter en terugstreep genoemd.

Hoe heet een rechtopstaand streepje?

Een sluisteken of pipe, in de volksmond "verticaal streepje" of "stripke", is het teken '|' in de ASCII-set. Door IT-professionals wordt dit teken ook wel het "pijp-symbool" genoemd.