:

Hoe werk je met een codex?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe werk je met een codex?
 2. Hoe kruisverwijzing codex?
 3. Hoe Wetboek aanduiden?
 4. Hoe Codex structureren?
 5. Hoe markeren in Wettenbundel?
 6. Hoe in codex aanduiden?
 7. Wat zijn kruisverwijzingen codex?
 8. Hoe opzoeken in codex?
 9. Welke Wettenbundel Rechtsgeleerdheid?

Hoe werk je met een codex?

De inhoudstafel geeft een overzicht van de structuur van je codex. Het geeft de verschillende rubrieken weer en bevat enkele noties die je in staat moeten stellen om de vraag niet alleen in je codex, maar ook ergens in je cursus te kunnen situeren. Kleur in het leven brengen, dat kunnen we als de beste.

Hoe kruisverwijzing codex?

o h et is verboden extra woorden aan de kruisverwijzing toe te voegen, bijvoorbeeld 'naar analogie', 'contra', 'niet van toepassing', 'uitzondering', 'belangrijk', enz... codex zal in dat geval echter onbruikbaar zijn voor andere examens die niet openboek zijn.

Hoe Wetboek aanduiden?

Voor bijvoorbeeld het Burgerlijk Wetboek wordt de afkorting, 'BW', gebruikt. De verschillende afkortingen kan men vooraan in de wettenbundel vinden. Als een wet geen afkorting heeft, moet de wet voluit worden geschreven. De meeste regelingen zijn onderverdeeld in boeken, hoofdstukken, titels, afdelingen of paragrafen.

Hoe Codex structureren?

Hier alvast enkele tips van een ex-rechtenstudent.
 1. Bekijk je inhoudstafel. De inhoudstafel geeft een overzicht van de structuur van je codex. ...
 2. Breng kleur in je codex. Kleur in het leven brengen, dat kunnen we als de beste. ...
 3. Kruisverwijzingen. Een wetsartikel is zelden een op zichzelf staand geheel. ...
 4. Alfabetisch register.

Hoe markeren in Wettenbundel?

Plak de meegeleverde tabs in je wettenbundel Bij de meeste wettenbundels worden stickers meegeleverd die je als tabjes in de bundel kunt aanbrengen.

Hoe in codex aanduiden?

Gebruik kleuren om van je codex een werkinstrument te maken ! Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om rood te gebruiken bij uitzonderingen, kernwoorden ter arceren met geel en de artikelen waar de professor meermaals in de les heeft naar verwezen, te omkaderen.

Wat zijn kruisverwijzingen codex?

kruisverwijzingen: het verwijzen naar een ander trefwoord zoals naar een andere regelgeving, dan wel naar een onderdeel (hoofdstuk, artikel, paragraaf, lid enz.) van de regelgeving en/of het aanhalen van een rechtspraakreferentie, zonder dat hierbij extra informatie wordt gegeven.

Hoe opzoeken in codex?

Bekijk je inhoudstafel De inhoudstafel geeft een overzicht van de structuur van je codex. Het geeft de verschillende rubrieken weer en bevat enkele noties die je in staat moeten stellen om de vraag niet alleen in je codex, maar ook ergens in je cursus te kunnen situeren.

Welke Wettenbundel Rechtsgeleerdheid?

Je hebt een wettenbundel nodig, je kan kiezen uit bundels van bijvoorbeeld de JSVU, Kluwer of de Blauwe VNW. In het boek vinden jullie een code die toegang geeft tot een website met uitgebreide instructies en oefeningen om zelf de schrijfvaardigheid te verbeteren.