:

Hoeveel fooi geven aan buschauffeur?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel fooi geven aan buschauffeur?
  2. Hoeveel fooi geef je in Zuid Afrika?
  3. Wie heeft recht op fooi?
  4. Hoeveel fooi in Oostenrijk?
  5. Wat voor geld hebben ze in Oostenrijk?

Hoeveel fooi geven aan buschauffeur?

- Reisleiding en buschauffeur op rondreizen: circa €1,- tot € 1,50 p.p.p.d. Bij een rondreis ontvang je aanvullende richtlijnen voor fooien bij je reispapieren.

Hoeveel fooi geef je in Zuid Afrika?

Een fooi van 10-12% is normaal in hotels, restaurants en taxi's. Veel inwoners van Zuid-Afrika werken in de informele sector zoals parkeerwachters en pompbedienden. Het is gebruikelijk om hen een kleine fooi te geven van 4 tot 8 Rand. Bij tankstations hoeft u meestal niet zelf te tanken.

Wie heeft recht op fooi?

In de horeca is het gebruikelijk dat gasten fooi geven. Een fooi is een extra betaling als beloning voor de kwaliteit van de service. FNV Horeca vindt dat fooien bedoeld zijn voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd óf heeft meegewerkt aan het product.

Hoeveel fooi in Oostenrijk?

Hoewel het zeker niet verplicht is, is het geven van een fooi een goede gewoonte in grotere steden zoals Wenen en Salzburg. Reken hierbij op 5 tot 10% over de rekening in horecagelegenheden of aan taxichauffeurs. Geef kamermeisjes een fooi van 1 tot 2 euro per dag.

Wat voor geld hebben ze in Oostenrijk?

In Oostenrijk is de euro de valuta waarmee betaald wordt. Dit is erg fijn, omdat je in dit land dus geen prijzen hoeft om te rekenen of wisselkoersen hoeft te checken. Ook wordt de bankpas bijna overal geaccepteerd en zitten er geen extra kosten aan het pinnen in het buitenland met de betaalpas.