:

Hoe haak je een ronde lap?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe haak je een ronde lap?
  2. Hoe maak je een Keerlosse?
  3. Hoe maak je een lus voor haken?
  4. Hoe haak ik een ribbelsteek?
  5. Wat is de voorkant van mijn haakwerk?
  6. Wat betekent haak 4 V?
  7. Hoe mandje haken?

Hoe haak je een ronde lap?

Om een mooie ronde cirkel te haken, meerder je in elke toer het aantal dat je in de eerste toer had. Bij knuffels zijn dat er standaard 6. Voor een platte cirkel in vasten, meerder je dus elke toer 6 keer. De tweede toer haak je daarom dus 2 v in elke steek.

Hoe maak je een Keerlosse?

Dan keren we het haakwerk om, zodat de haaknaald rechts zit en het haakwerk links. Dan maken we eerst een losse, dat heet de keerlosse, deze telt niet als eerste steek, dus we beginnen in de eerste steek weer te haken door de naald door de 2 lusjes te steken en dan vasten te haken. We haken tot het einde van de toer.

Hoe maak je een lus voor haken?

0:582:27Suggested clip ยท 57 secondsLeren Haken 1. Opzetlus haken - Haken voor beginners, Online ...YouTube

Hoe haak ik een ribbelsteek?

Hoe haak je een ribbelsteek
  1. Toer 1: haak de hele toer in halve vasten. Maak aan het eind 1 losse.
  2. Toer 2: deze toer haken we weer halve vasten (net als in de vorige toer), alleen steken we de haaknaald nu alleen door de voorste lus.
  3. Toer 3: we haken deze toer weer alleen halve vasten.

Wat is de voorkant van mijn haakwerk?

Met de 'staart' van het haakwerk aan de linkerzijde is de juiste/goede/buitenkant van het haakstuk. Met de 'staart' van het haakwerk aan de rechterzijde is de slechte/verkeerde/binnenkant van je haakwerk. De meeste hakers beschouwen dit de binnenkant van het haakwerk.

Wat betekent haak 4 V?

Gebruikte afkortingen in Aan de Haak l = losse(n), v = vaste(n), hv = halve vaste(n), hst = halfstokje, st = stokje, dst = dubbel stokje, ddst = driedubbel stokje, sh = samen haken, mr = magische ring, vlg = volgende, mind = minderen, mrd = meerderen, GK = goede kant, VK = verkeerde kant, T1 = toer 1, enz.

Hoe mandje haken?

Start met een magic loop en haak 3 keerlossen, haak vervolgens 11 stokjes in de ring (totaal 12 stokjes incl de keerlossen), sluit de toer af met een halve vaste in de 3e keerlosse. (totaal inclusief de keerlossen, 24 stokjes), sluit de toer af met een halve vaste in de 3e keerlosse.