:

Hoeveel herexamens is haalbaar?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel herexamens is haalbaar?
 2. Hoe herexamens aanpakken?
 3. Hoe kan je je eigen examen nakijken?
 4. Hoeveel dagen tot examen 2022?
 5. Hoe leren voor herexamens?
 6. Hoeveel herexamen mag je doen?
 7. Hoe geen herexamens?

Hoeveel herexamens is haalbaar?

Mijn monitoraat (pol en soc ugent) heeft gezegd dat 6 herexamens meestal wel haalbaar zijn omdat dit lijkt op een normale examenperiode. Meer is moeilijk, maar als je er veel voor werkt is het wel haalbaar denk ik. Ik ken bv mensen die er 8 hadden en voor alles erdoor zijn geraakt tijdens herexamens.

Hoe herexamens aanpakken?

'Het kan helpen om iets in te plannen na je herexamens, een korte vakantie of een leuke activiteit, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Tijdens de studieperiode is een realistische planning belangrijk: plan geen dagen van twaalf uur of meer, zo geraak je uitgeblust.

Hoe kan je je eigen examen nakijken?

Zie Examenblad.nl (www.examenblad.nl) voor meer informatie over digitale CE's en cspe's. Examenblad.nl is dé vindplaats voor alles over het centraal examen. 1 Met betrekking tot tweede/externe correctie gelden voor de digitale CE's en de cspe's afwijkende regels.

Hoeveel dagen tot examen 2022?

Examenrooster eerste tijdvak. Het eerste tijdvak vindt plaats van donderdag 12 mei en duurt tot en met maandag 30 mei 2022. Voor de staatsexamens duurt dit tijdvak van maandag 16 mei tot en met maandag 30 mei 2022. Hieronder kun je per niveau zien wanneer welk examen is.

Hoe leren voor herexamens?

10 tips om die herexamens te knallen!
 1. Zorg voor routine. Een vast ritme is tijdens de blokperiode je beste vriend. ...
 2. Een uitgerust man/vrouw is er twee waard. ...
 3. Instagram kan wachten. ...
 4. Een ijskoude Red Bull doet wonderen. ...
 5. Zorg voor een realistische planning. ...
 6. Vergeet niet te ontspannen. ...
 7. Leef gezond. ...
 8. Herhalen, herhalen, herhalen.

Hoeveel herexamen mag je doen?

Bij heel wat studenten doet het gerucht de ronde dat je maar een beperkt aantal keren examen kan doen voor een vak. Dit is niet juist. Het aantal examenpogingen voor een vak wordt niet door het examenreglement beperkt. Zolang je voor een vak kan inschrijven, mag je er examen voor doen.

Hoe geen herexamens?

Het is belangrijk dat je (zeker tijdens de zomervakantie) een routine kweekt. Maak een efficiënte planning op en hou je daaraan. Bepaal je doelen en vertaal deze naar een realistisch tijdsschema. Je hebt misschien het gevoel dat je hele zomer om zeep is door de herexamens, maar dat hoeft niet zo te zijn!