:

Heeft vlinder een mond?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Heeft vlinder een mond?
  2. Hoe lang is een tong van een vlinder?
  3. Hebben vlinders een lange tong?
  4. Wat is de vijand van vlinders?
  5. Kan een vlinder zien?

Heeft vlinder een mond?

Wantsen kunnen hiermee weefsels doorboren om bij het voedsel te komen om dit vervolgens op te zuigen. Bij vlinders zijn de monddelen doorgaans niet geschikt om te doorboren, maar alleen om te zuigen. De monddelen zijn hiertoe omgevormd tot een lange, oprolbare roltong of proboscis.

Hoe lang is een tong van een vlinder?

De lengte van de tong varieert van 1 centimeter tot wel 15 centimeter bij de windepijlstaart. Uitzonderingen zijn enkele nachtvlinderfamilies zoals de nachtpauwogigen. Deze hebben helemaal geen tong en nemen als vlinder geen voedsel meer op.

Hebben vlinders een lange tong?

Een opvallend kenmerk van de vlinder is zijn lange roltong. De vlinder gebruikt de roltong, ook wel proboscis genoemd, als een soort van buisje om vloeistoffen op te kunnen zuigen.

Wat is de vijand van vlinders?

Vlinders hebben in elke fase van hun leven vijanden. Eieren, rupsen en poppen worden veel gegeten door muizen, egels, vogels en roofinsecten. Rupsen en poppen hebben daarom vaak schutkleuren. Er zijn ook rupsen die juist felle kleuren hebben.

Kan een vlinder zien?

Ultraviolet licht is onzichtbaar voor mensen, maar dus niet voor vlinders! Insecten zoals vlinders kunnen ultraviolette straling zien. ... Dit is precies hoe vlinders elkaar zien. Ze gebruiken ultraviolette straling om de mannetjes en de vrouwtjes uit elkaar te kunnen houden.