:

Wat is de oorzaak van Maaghernia?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is de oorzaak van Maaghernia?
  2. Hoe opereer je een hernia?
  3. Is Maagbreuk dodelijk?
  4. Wat is er aan de hand met een Maagbreuk?
  5. Hoe snel operatie hernia?
  6. Hoe lang duurt een hernia operatie?

Wat is de oorzaak van Maaghernia?

Een hernia diafragmatica kan ontstaan op latere leeftijd, maar kan ook aangeboren zijn. Op latere leeftijd kan het ontstaan door onder andere verslapping van de spier van het middenrif. Een exacte oorzaak is niet bekend, maar er zijn een aantal factoren die de kans op deze aandoening vergroten: Heftig en vaak hoesten.

Hoe opereer je een hernia?

Een hernia en/of een vernauwing (stenose) van het foramen zijn verschillende aandoeningen. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze vaak verholpen kunnen worden door een Percutane Transforaminale Endoscopische Discectomie (afgekort PTED). Internationaal wordt de PTED techniek TESSYS procedure genoemd.

Is Maagbreuk dodelijk?

Diverse organen liggen door een veel te grote opening in het middenrif vaak op een verkeerde plaats in de buik/borst. Hierdoor kunnen organen bekneld raken. Deze aangeboren, levensbedreigende aandoening wordt 'Congenitale Hernia Diafragmatica' (CHD) genoemd.

Wat is er aan de hand met een Maagbreuk?

Wanneer de opening in het middenrif wat groter is dan normaal, kan een deel van de maag in de borstholte terecht komen. Dit verschijnsel heet een maagbreuk. Een maagbreuk zorgt ervoor dat de natuurlijke hoekstand tussen de maag en slokdarm verstoord is, waardoor de maaginhoud makkelijker terugloopt naar de slokdarm.

Hoe snel operatie hernia?

Vanwege het gunstige resultaat van deze behandeling stellen artsen niet te snel een hernia-operatie voor. In de meeste gevallen stelt een arts niet eerder dan zes weken, maar wel binnen zes maanden (na het vaststellen van de hernia) een hernia-operatie voor.

Hoe lang duurt een hernia operatie?

In principe wordt u opgenomen op de dag van de operatie, soms één dag voor de operatie. U krijgt van de opnameplanning orthopedie of neurochirurgie het tijdstip van uw opname en de tijd van de operatie door.