:

Hoe lang bestaat dubbel glas al?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang bestaat dubbel glas al?
  2. Hoe lang bestaat HR ++ glas al?
  3. Wat is het verschil tussen HR ++ en triple glas?
  4. Hoe is HR glas opgebouwd?
  5. Hoeveel duurder is driedubbel glas?
  6. Is mijn dubbel glas nog goed?
  7. Waarom isoleert dubbel glas beter?

Hoe lang bestaat dubbel glas al?

Dubbel glas was één van de meest toegepaste glassoorten in de naoorlogse woningbouw. Het werd in het begin van de jaren 1940 gecommercialiseerd door het glasbedrijf Libbey-Owens-Ford onder de merknaam Thermopane. In België startte de productie van dubbel glas in 1947; vanaf de jaren 1950 was het courant verkrijgbaar.

Hoe lang bestaat HR ++ glas al?

Voor de classificatie werd gewerkt met zogenaamde referentiewaarden: concreet kwam het erop neer dat bijvoorbeeld glas met een kleinere spouw dan 15 mm en een U-waarde van 1,6 toen toch een code HR++ mocht hebben. Per is de HR-classificatie gewijzigd voor producenten die leveren met een KOMO-keur.

Wat is het verschil tussen HR ++ en triple glas?

HR++ is dubbel glas met een coating en een isolerend gas tussen de platen, waardoor het heel goed isoleert. Triple glas bestaat uit 3 glasplaten met een coating en isolerend gas waardoor het super goed isoleert.

Hoe is HR glas opgebouwd?

HR glas is isolatieglas met Hoog Rendement. Bij HR glas is de spouw gevuld met edelgas (argon of krypton). Edelgas in dubbel glas isoleert beter dan droge lucht. HR glas heeft ook een coating aan de binnenzijde, een onzichtbaar metalen laagje waardoor het isolatieglas nog beter isoleert.

Hoeveel duurder is driedubbel glas?

De driedubbel glas prijs ligt gemiddeld op € 170 per m², inclusief montage. Het is een investering, maar met HR+++ glas bespaar je van alle glassoorten het meest op je energierekening en daarmee verdien je de investering terug.

Is mijn dubbel glas nog goed?

Houd een brandende aansteker of lucifer voor het glas en kijk schuin op het glas. Als het goed is, zie je vier vlammetjes in het glas gespiegeld. Hebben alle vier de vlammetjes dezelfde kleur, dan is het dubbel glas.

Waarom isoleert dubbel glas beter?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende luchtspouw. Dubbel glas vermindert de koudestraling aanzienlijk en heeft niet te lijden onder condensatie. Omdat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas, zal je minder moeten verwarmen (of in de zomer: afkoelen).