:

Hoe bereken je de symmetrie van een functie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe bereken je de symmetrie van een functie?
  2. Wat is verticale Symmetrieas?
  3. Hoe toon je symmetrie aan?
  4. Hoe weet je wat de Symmetrieas is?
  5. Wat zijn symmetrische Assen?
  6. Welke figuren zijn Draaisymmetrisch?
  7. Wat is een Draaisymmetrisch?
  8. Hoe teken je een Symmetrieas van een parabool?

Hoe bereken je de symmetrie van een functie?

Een verticale lijn snijdt de grafieken van f en g in de punten A en B. P is het midden van AB. Als de grafieken van f en g elkaars gespiegelde zijn in de lijn y = 1 dan moet gelden dat yP = 1 voor elk punt P. Toon aan dat de grafieken elkaars gespiegelde zijn in de lijn y = 1.

Wat is verticale Symmetrieas?

Zo bezit een vierkant vier symmetrieassen: een horizontale, een verticale en twee diagonale. ... De verticale as is een draaias over iedere willekeurige hoek.

Hoe toon je symmetrie aan?

De grafiek van een functie is symmetrisch in een lijn als er voor elk punt aan de ene kant van de lijn, op willekeurige afstand , een punt aan de andere kant van de lijn ligt, dat op dezelfde afstand en op dezelfde hoogte ligt.

Hoe weet je wat de Symmetrieas is?

De symmetrie-as is hier evenwijdig met de y-as en gaat door de top: daarom is x = -b/2a de symmetrie-as. Als je drie verschillende punten van een parabool hebt, kun je zijn formule vinden. We kunnen de punten invullen in de algemene formule en vinden dan drie vergelijkingen met drie onbekenden en dat is op te lossen.

Wat zijn symmetrische Assen?

De symmetrieas is de lijn die een figuur in twee gelijke delen deelt. Dit wordt ook wel de spiegelas genoemd omdat de twee helften elkaars spiegelbeeld zijn. Dan zeggen we dat het figuur symmetrisch is.

Welke figuren zijn Draaisymmetrisch?

Een figuur kan draaisymmetrisch zijn als het hetzelfde is bij een bepaalde draaiing. De kleinste draaihoek (360 : het aantal assen) moet tussen de 0° en de 360° graden ligt. Als de uitkomst bijvoorbeeld 120° is, dan is de figuur ook draaibaar met 240°, maar niet met 40° omdat 120° de kleinste draaihoek is.

Wat is een Draaisymmetrisch?

Rotatiesymmetrie of draaisymmetrie is de eigenschap dat een object identiek blijft na een bepaalde rotatie. Het is daarmee een type van symmetrie. Dit object kan een tweedimensionale afbeelding zijn (draaiing om een draaipunt), maar ook een meerdimensionaal object (draaiing om een omwentelingsas).

Hoe teken je een Symmetrieas van een parabool?

0:484:03Suggested clip · 59 secondsparabool tekenen met behulp van symmetrieas - Wiskunde TVYouTube