:

Wat is een verblijfsruimte?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een verblijfsruimte?
  2. Hoe bepaal je een verblijfsgebied?
  3. Wat is de minimale hoogte van een verblijfsruimte?
  4. Wat is een verblijfsgebied en verblijfsruimte?
  5. Wat is een voorgeschreven buitenruimte?
  6. Is een buitenruimte verplicht?
  7. Wat is een Woonmatje?

Wat is een verblijfsruimte?

Een verblijfsruimte is een ruimte in een gebouw waarin de mensen verblijven of waarin activiteiten plaatsvinden volgens de gebruiksfunctie. Een verblijfsruimte maakt altijd deel uit van een verblijfsgebied.

Hoe bepaal je een verblijfsgebied?

Minimaal 55% van de gebruikersoppervlakte moet aangemerkt worden als verblijfsgebied. Heeft jouw woning bijvoorbeeld 100 m² aan gebruiksoppervlakte, dan betekend het dat je 100 x 55% = 55 m² aan verblijfsgebied benodigd hebt.

Wat is de minimale hoogte van een verblijfsruimte?

Een verblijfsgebied en een verblijfsruimte hebben boven de vloer een hoogte van ten minste 2,1 m.

Wat is een verblijfsgebied en verblijfsruimte?

Wat is het verschil tussen gebruiksoppervlaktes een verblijfsgebied en een verblijfsruimte? Een verblijfsruimte (volgens bouwbesluit) is een ruimte bedoeld voor het verblijven van mensen en ligt altijd in een verblijfsgebied. Waarbij een verblijfsgebied kan bestaand uit één of meer verblijfsruimtes.

Wat is een voorgeschreven buitenruimte?

Daarom is besloten om de buitenruimte, die in het Bouwbesluit 2003 niet meer was voorgeschreven, opnieuw verplicht te stellen. Een buitenruimte is zoals het spraakgebruik ook aangeeft een ruimte waar licht en verse lucht vrijelijk in en uit kunnen stromen. Een dergelijke ruimte ligt dus buiten de thermische schil.

Is een buitenruimte verplicht?

Artikel 4.35 geeft in het eerste lid aan dat elke woning een rechtstreeks vanuit de woning bereikbare niet-gemeenschappelijke buitenruimte moet hebben met een vloeroppervlakte van ten minste 4 m² en een breedte van ten minste 1,5 m.

Wat is een Woonmatje?

woonmatje: een deel van een verblijfsruimte in een woonfunctie met een oppervlakte die voldoende groot is voor het plaatsen van meubels om te kunnen zitten.