:

Hoe werkt etsen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe werkt etsen?
  2. Hoe maak je een ets?
  3. Wat is etsen voor druktechniek?
  4. Wat is etsen tandarts?
  5. Hoe maak je een aquatint?
  6. Waar kan ik etsen laten taxeren?
  7. Wat doet ets met het glazuur?
  8. Wat doet ETS?

Hoe werkt etsen?

- Een etser tekent niet op papier, maar in een waslaag op een plaat van koper of zink. - De tekening wordt vervolgens met zuur bewerkt. Dat kan door de plaat in een zuurbad te houden of door met zuur over een tekening heen te schilderen. De lijntjes vreten dan in het metaal.

Hoe maak je een ets?

De etsplaat wordt licht verwarmd, met drukinkt ingewreven en daarna schoongemaakt. Alleen in de groeven en ruwe delen zit nu inkt. De plaat wordt op licht vochtig papier gelegd en door de druk van de etspers wordt het papier in de groef met drukinkt geperst.

Wat is etsen voor druktechniek?

Een ets is een afbeelding gemaakt in diepdruktechniek van een koperen of zinken plaat waarin de afbeelding door zuur geëtst is.

Wat is etsen tandarts?

Etsen: het door kleine groefjes voorbereiden van tandweefsel zodat vullingen van composiet goed kunnen worden vastgeplakt. Facing: met een facing kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd.

Hoe maak je een aquatint?

De inkt wordt voor deze techniek vermengd met suiker en Arabische gom. De suiker wordt naderhand weer opgelost in een waterbad.

Waar kan ik etsen laten taxeren?

Taxatie door specialist op het gebied van grafische werken Uw grafische werk wordt getaxeerd door gecertificeerd taxateur Jaap van Eesteren. Hij zet zijn expertise graag in door u te informeren over de gehanteerde techniek, de actuele waarde, datering, herkomst en andere bijzonderheden.

Wat doet ets met het glazuur?

Het glazuuroppervlak is na het etsen ruwer, groter van oppervlak en heeft een hogere oppervlakte-energie. Dat laatste is belangrijk, omdat de kunsthars dan beter in het oppervlak penetreert. Het onderliggende dentine heeft meer organisch materiaal, dat neerslaat na het etsen.

Wat doet ETS?

Etsen is een oppervlaktebehandeling waarbij een oppervlak van een voorwerp met een – meestal vloeibaar – middel behandeld wordt. Hierbij treedt een chemische reactie op waarbij het oppervlak gedeeltelijk oplost. In het geval van een metaal en een zuur gaat het om een redoxreactie.